Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
Eva Krajnc
Eva Krajnc
28.05.2014 15:00:00
Deli članek:

Častitljivih šestdeset Pirana

psno

Obala bo imela tudi naslednjo sezono v prvi ligi za ženske kar dva prvoligaša. Poleg koprskega Ž.U.R.D.-a si je nastopanje med slovensko elito še sedmič zapored zagotovila tudi zasedba iz Pirana. Rokomet ima v piranski občini dolgo tradicijo, igra se že častitljivih 60 let, in tudi v pravkar končani sezoni piranske igralke niso razočarale, dobre rezultate so dosegale v prav vseh starostnih kategorijah, kar je dokaz, da se z mladimi dobro dela.

Članska ekipa je v elitni ligi osvojila sedmo mesto in si s tem priborila mesto v prvi ligi tudi za naslednjo sezono, v pokalnem tekmovanju pa so se piranska dekleta prebila do četrtfinala. Priprave na letošnjo sezono je ekipa, za katero nastopajo pretežno domače igralke, že tradicionalno začela v avgustu na piranskem stadionu in pozneje delo nadaljevala v dvorani. Začetek sezone je bil v tekmovalnem smislu tako za igralke kot tudi strokovno vodstvo neprijeten. Čeprav so začele obetavno, z zmago, in tudi v naslednjih tekmah prikazale dober, hiter ter atraktiven rokomet, so jih med sezono velikokrat prizadele krivice deliteljev pravic. Prizanesle jim niso niti poškodbe in študijske obveznosti igralk, kar je zmanjšalo število aktivnih članic ekipe ter posledično povzročilo izgubo prvenstvenih točk.

Kljub večkratnim razočaranjem, padcu samozavesti in motiviranosti, čudnemu tekmovalnemu sistemu ter brez pravih finančnih prilivov in generalnega pokrovitelja je dekletom ter vodstvu kluba uspelo narediti v drugem delu sezone velik preobrat. Nasmihala se jim je celo uvrstitev v zgornji dom, a je bil najboljši obalni ženski klub po spletu okoliščin prikrajšan za igranje med najboljšimi petimi v državi. Po hladnem tušu, ki ga je klubu namenila krovna organizacija, ki je zaradi nespoštovanja dogovora o prestavitvi tekme med ŽRK Celje Celjske Mesnine in RK Piran piranski klub kaznovala z registracijo 0:10 in odvzemom ene točke, so piranska dekleta stopila skupaj in sezono zanesljivo pripeljala do konca.

AMBICIJ NE MANJKA
Tudi ambicij za prihodnje v klubu ne manjka. Trudijo se, da bi dekletom, ki v sebi nosijo velik potencial in željo po igranju, pripeljali v pomoč, v vodstvo nove moči in da bi pridobili generalnega sponzorja, vse z željo, da bi bila prihajajoča sezona ena boljših v klubski zgodovini. Tako kot v preteklih letih so imeli tudi v letošnji sezoni nekaj deklet, ki so piranski klub zastopala na reprezentančni ravni. Amina Jagurdžija, Nevenka Milakovič, Adelina Kraja in Nina Bužekijan so na različnih mednarodnih turnirjih zastopale barve Slovenije, prvi dve tudi na nedavnem kvalifikacijskem turnirju na Islandiji, ko se je Slovenija uvrstila na prihajajoče mladinsko SP.

Še korak dlje je šla perspektivna Polona Barič, ki jo je selektorica Marta Bon poklicala v člansko reprezentanco. V sklopu priprav na novo sezono se je vodstvo kluba z igralkami dogovorilo, da sodelujejo tudi na prihajajočem prvem DP v rokometu na mivki. Dekleta se že pridno pripravljajo in trenirajo za kvalifikacijski turnir, ki bo potekal v Ajdovščini, in upajo, da se bodo uvrstila na zaključni turnir, ki ga bodo gostile Terme Čatež. Preden se bodo igralke popolnoma posvetile igranju rokometa na mivki, jih čaka še tekma z mladinsko reprezentanco Slovenije, ki bo posvečena praznovanju klubske šestdesetletnice.