Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
M.A.
M.A.
28.05.2014 10:00:00
Deli članek:

Leva stran osiromašena

Arsen Perić

Začenja se operacija Madžarska, danes zgodaj popoldne se bodo zbrali v tradicionalni bazi v Zrečah. V precej okrnjeni zasedbi, termin, ki je vse prej kot primeren za odločilne reprezentančne tekme, je namreč vnovič pokazal zobe.

V zaključku sezone je material pošteno načet in selektor Boris Denić ima posledično vse prej kot sladke skrbi. V dvodejanki z vzhodnimi sosedi tako ne bo mogel računati na kaznovanega Miho Žvižeja, zaradi zdravstvenih težav sta odpadla Staš Skube in Nenad Bilbija, tik pred začetkom priprav je sodelovanje odpovedal Simon Razgor, pod vprašajem je nastop Boruta Mačkovška, usoda Uroša Zormana pa je v rokah gospode z Dunaja.

"Na treningu je nekaj počilo v kolenu," je prejšnji teden dejal visokorasli Izoljan, ki je bil prepričan, da bo po dnevu, dveh počitka vse v najlepšem redu. A izpustiti je moral klubsko tekmo sezone, zdaj je vprašljiv še za reprezentančno tekmo sezone, več pa bo znanega, ko se bo skupaj s kvartetom Gajić, Dolenec, Kavtičnik in Gaber v drugi polovici tedna vrnil iz Montpelliera.

Leva stran je tako ostala zelo osiromašena, Bibi je s strganimi kolenskimi vezmi izgubljen za daljše obdobje, Maček, kot že rečeno, vprašljiv, morda bi zdaj prav prišel Klemen Cehte, a nekdanji velenjski bombarder si je s svojimi kapricami vrata reprezentance bržkone že zaprl, vsaj dokler na selektorskem stolčku sedi Denić, v tem trenutku morda celo bližje katarskemu kot pa slovenskemu dresu. V pomanjkanju desničarjev se je Denić odločil na priprave poklicati še Mitjo Nosana, Ribničana na začasnem delu v Velenju, čigar »forte« je predvsem igra v obrambi. Štiriindvajsetletni in 198 centimetrov visoki desničar je bil pred leti udarni član kadetske in mladinske reprezentance, v članski vrsti pa je do zdaj zbral osem nastopov, glavnino na lanskoletnih sredozemskih igrah v Mersinu. Na levem zunanjem je v izbrani vrsti vajen igrati tudi Sebastian Skube, tu je David Špiler, in to je bolj kot ne to. Da, daleč od idealnega, brez razbijača iz zunanje linije pa bo proti visoki in težki madžarski obrambi še toliko težje.

SEZNAM

Vratarji: Klemen Ferlin (Trimo), Primož Prošt (Göppingen), Gorazd Škof (Nantes)
Krila: Dragan Gajić, Vid Kavtičnik (oba Montpellier), Luka Žvižej (Celje PL)
Zunanji igralci: Dean Bombač (Aix), Marko Bezjak, Jure Natek (oba Magdeburg), Jure Dolenec (Montpellier), Borut Mačkovšek, David Miklavčič, Sebastian Skube (vsi Celje PL), David Špiler (Brest Meškov), Mitja Nosan (Gorenje), Uroš Zorman (Kielce)
Krožni napadalci: Uroš Bundalo (Celje PL), Matej Gaber (Montpellier), Peter Pucelj (brez kluba)