Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
muk
muk
28.05.2014 14:08:12
Deli članek:

Proti Švedski in Srbiji kot s Srbijo

Grega Wernig

Medtem ko bodo moški poskušali premagati Madžarsko, se bodo dekleta poskušala uvrstiti na Madžarsko in Hrvaško. Sosednji državi bosta namreč decembra gostili prvenstvo stare celine.

Prvo veliko tekmovanje po letu 2010 je hkrati blizu in daleč. Kombinacij je pred zaključnimi 120 minutami precej. Zmaga proti Švedski Sloveniji še ne zagotavlja enega izmed prvih dveh mest, tudi morebiten poraz še ne bo usoden, odločitev bo v vsakem primeru padla v Nišu, v primeru kroga treh reprezentanc pa bo pomembna tudi gol razlika. A o tem potem.

"Moje varovanke na tekmah s Švedinjami in Srbkinjami ne bodo v vlogi favoritinj, kar nam vsekakor ustreza. To so ne nazadnje dokazale na prvem obračunu s Srbkinjami, ko so jih v Ljubljani ujele na levi nogi in premagale z 31:26. Predstava, ki so jo prikazale na tej tekmi, je postala model, vizija in želja za zadnji dve kvalifikacijski tekmi. Če se želimo prebiti na evropsko prvenstvo, moramo prikazati tako kakovostno predstavo kot na prvi tekmi s Srbijo, a dejstvo je, da sta pred nami tekmi z reprezentancama iz samega vrha mednarodnega rokometa," pravi Bonova, ki je na priprave povabila tudi tri perspektivne igralke, Polono Barič iz Pirana ter krimovki Nino Zulič in Manco Jurič.

Cvet slovenskih rokometašic se je v prestolnici v okrnjeni zasedbi sicer zbral že v ponedeljek, tudi Bonova pa v junijskem zaključku kvalifikacij ne bo mogla računati na vse udarne adutinje, poškodovanja je namreč kapetanka Nina Jeriček. Članica Nimesa, ki je bila pred dnevi skupaj z Draganom Gajićem in Aljošo Rezarjem na gala prireditvi, kjer so proglasili najboljše posameznike v francoskih ligah, si je poškodovala koleno. Najboljša leva zunanja francoskega prvenstva tako ne bo mogla pomagati soigralkam v boju z močno Švedsko (11. junij/Ljubljana) in svetovno podprvakinjo Srbijo (15. junij/Niš).

SEZNAM

Vratarke: Miša Marinček, Sergeja Stefanišin (obe Krim), Branka Zec (Vulkan Ladies)
Krila: Neli Irman (GEN-I Zagorje), Alja Koren (ETV-Erdi), Tamara Mavsar, Maja Zrnec (obe Krim)
Zunanje igralke: Polona Barič (Piran), Teja Ferfolja (GEN-I Zagorje), Ana Gros (Metz), Lara Hrnčič (Veplas Velenje), Lina Krhlikar (Celles-sur-Belle), Barbara Lazović (Krim), Neža Mitruševska (GEN-I Zagorje), Ana Petrinja (Deva Trans), Maja Šon (Nimes), Nina Zulić (Krim)
Krožne napadalke: Sanja Gregorc (GEN-I Zagorje), Manca Jurič (Krim)