Upravna enota Ljubljana Svet24.si

Kako kaže s stavko na upravnih enotah?

hrvaška obala Svet24.si

Poleti glavnina Slovencev spet na Hrvaško, a za ...

zdravniki, stavka Necenzurirano

Smo talci zdravniških baronov, ki vodijo Fidesovo...

skvarc rupnik fb Reporter.si

Šef krščanskega foruma SDS in spolni predator: ...

mura maribor 6 Ekipa24.si

Znana kazen za črno-bele! Mura kriva kot ...

William se je opravičil in rekel, da ga zaradi osebnih razlogov ne bo Odkrito.si

William v breznu alkohola?

viole Ekipa24.si

Kako se pretepa ultras Maribora? Tukaj je posnetek...

Predstavitev

Tiskana EkipaSN in spletna Ekipa24.

Športni dnevnik je nastal leta 2015 z združitvijo dveh vodilnih športnih časopisov – športnega dnevnika Ekipa, ki je v Sloveniji oral ledino na področju športnih medijev, in Sportskih novosti, mednarodno uglednega hrvaškega časopisa. Združitev obeh športnih časopisov je na simbolni ravni močno presegla področje športa in celo državne meje, saj je z združitvijo športu uspel korak, za katerega si je politika prizadevala dolga leta – povezati Slovenijo in Hrvaško.

EkipaSN pomeni v Sloveniji to, kar pomenijo vodilni svetovni mediji s področja športa v svojih deželah: L'Equipe, La Gazzetta dello Sport, Marca, As ... Z združitvijo najboljšega iz obeh vodilnih športnih časopisov na področju Slovenije in Hrvaške je športnemu dnevniku EkipaSN uspelo v zelo kratkem času utrditi položaj prvega in edinega športnega dnevnika v Sloveniji in močno povečati število bralcev. Športni dnevnik EkipaSN se je močno okrepil tudi vsebinsko, saj v njem bralci najdejo prav vse, kar jih zanima s področja športa – tako dnevno sveže rezultate s področja najrazličnejših športnih disciplin kot tudi najrazličnejše poglobljene vsebine s področja športa, ekskluzivne intervjuje z vodilnimi svetovnimi športniki, številne reportaže, komentarje in kolumne priznanih avtorjev ter tudi vse, kar se športa le dotika. Zaradi velikega zanimanja bralcev se je športnemu dnevniku EkipaSN v istem letu pridružila še revija EkipaSN, s čimer nadaljuje dolgoletno tradicijo SN revije, ki jo je v sedemdesetih in osemdesetih letih prejšnjega stoletja izdajal ugledni hrvaški športni dnevnik Sportske novosti. Revija EkipaSN, ki dopolnjuje zgodbo o uspehu športnega dnevnika EkipaSN, izhaja mesečno kot priložena časopisu ali v prosti prodaji in bralcem prinaša še več poglobljenih vsebin s področja športa na še bolj slikovitih straneh.

Inovacije in promocija
Športni dnevnik EkipaSN določene vsebine iz tiskanega časopisa in tudi mnoge dodatne vsebine, ki se lahko atraktivno podprejo z multimedijo in so zato še posebej zanimive za spletne bralce, dnevno objavlja na portalu ekipa24.si. Sodelavci športnega dnevnika EkipaSN prav tako redno sledijo tehnološkim novostim in si nenehno prizadevajo, da lahko bralci njihove vsebine spremljajo tudi na digitalnih platformah. Izide športnega dnevnika EkipaSN spremlja nenehna skrb za promocijo, ki poteka v najrazličnejših medijih skupine Media24 (dnevna javljanja na Radiu Aktual, eni najbolj priljubljenih radijskih postaj v Sloveniji, povezave z najbolj branimi slovenskimi revijami Zvezde, Zarja, Avenija, Vkop, Maja … in v enem od najbolj prodajanih dnevnih časopisov v Sloveniji, Svet24), nastanek časopisa EkipaSN pa je pospremila odmevna komunikacijska kampanja, ki je vključevala tako televizijske, radijske, tiskane in spletne oglase kot tudi jumbo plakate in citylighte. Športni dnevnik EkipaSN je tudi medijski pokrovitelj mnogih največjih športnih in glasbenih prireditev, sodelavci športnega dnevnika EkipaSN pa igrajo v Poslovni nogometni ligi, ki poteka pod okriljem Nogometne zveze Slovenije.

Tržni kontekst
EkipaSN je kot edini športni dnevnik v Sloveniji brez prave konkrence na trgu, a to še zdaleč ne pomeni, da se ne trudi dnevno uvajati izboljšav, iskati novih poti do bralcev in partnerjev ter se povezovati v dolgoročna sodelovanja. Slovenci veljamo za narod, ki s športom in športniki diha, veselimo se njihovih zmag in njihove dosežke spremljamo s strastnim navijanjem. Vse to se odslikava tudi v odnosu bralcev do športnega dnevnika EkipaSN in oblikuje sijajne priložnosti za oglaševalce. Pozitivni so tudi trendi – zaradi vse večje naklonjenosti športnim dogodkom in športnemu duhu, ki so pomemben del sodobnega in zdravega načina življenja, se podjetja vse bolj množično odločajo za podporo športnikom in športnim ekipam. S tem raste tudi zanimanje za oglaševanje v edinem športnem časopisu, še zlasti ob večjih športnih dogodkih in uspehih domačih tekmovalcev. Oglaševanje ob športnih vsebinah z uspehi domačih športnikov zagotovo še dodatno pridobi pomen in vidnost, poleg tega se poveže še s čustveno dimenzijo, ki spremlja športne zmage, zato vse več največjih družb v njem najde priložnost za predstavitev svojih izdelkov.

Dozdajšnji dosežki in načrti za prihodnost
Največji dosežek športnega dnevnika EkipaSN so seveda zadovoljni bralci, ki jih je iz dneva v dan več. Zelo dobro ga poznajo tudi v tujini, saj redno odmeva v najrazličnejših vodilnih svetovnih medijih s področja športa, kot so najvplivnejši španski športni dnevnik Marca, ki ga dnevno prebere 2,5 milijona ljudi, portugalski dnevnik s 70-letno tradicijo A Bola, Diario AS (210.000 naklade), italijanska La Repubblica (300.000 naklade), MediaGol, ki je del spletnega imperija vplivne La Gazzette dello Sport, ena najbolj obiskanih nogometnih spletnih strani na svetu Tuttomercatoweb. Dnevni časopis EkipaSN redno spremljajo tudi najuglednejši svetovni mediji, kot so The Guardian, The Times, ESPN, Sky Sports, Daily Mail. EkipaSN si bo v prihodnje še naprej prizadevala, da bo z ekipo najbolj priznanih novinarjev in strokovnjakov s področja športa ustvarja ekskluzivne zgodbe, ki bodo močno odmevale doma in po svetu. Še naprej se bo trudila, da bo s svojimi vsebinami in načini podajanja le teh kar najbolj prisluhnila željam obstoječih bralcev, predvsem pa da bo kot glavni ambasador športa v Sloveniji širila zanimanje za to področje med novimi bralci.

Morda niste vedeli
Športni dnevnik EkipaSN je zgodba o uspehu, ki je povezala vse najboljše iz obeh vodilnih časopisov.

Goran Obrez, nekdanji urednik športnega dnevnika Ekipa in zdajšnji urednik športnega dnevnika EkipaSN, je ob združitvi športnih časopisov Ekipa in Sportske novosti povedal: »Ekipa od SN dobiva legendarne športne pisce. Dobiva izjemno pokritost mednarodnega športa, dobiva ne nazadnje – priklon – kar 70-letno tradicijo časopisa, ki je že do zdaj tudi v mednarodnem merilu veljal za izjemnega. S tem pridobiva tudi številne prepotrebne izkušnje, odlične mednarodne povezave in posledično neštete ekskluzivne vsebine.«

Zvonimir Boban, nekdanji predsednik uprave Sportskih novosti, je v intervjuju v prvi številki športnega dnevnika EkipaSN povedal: »Z vsem spoštovanjem do ljudi, ki so se do zdaj trudili s slovensko izdajo Sportskih novosti in se borili po najboljših močeh, ni nobenega dvoma o tem, da Ekipa vlogo športnega časnika na območju Slovenije iz več razlogov igra občutno bolje. Ekipa zagotavlja višjo raven, bolj objektivno sliko slovenskega športa in življenja v njem, zato je njen prispevek k skupnemu časniku jasen in nadvse pomemben.«