Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
muk
muk
27.05.2014 21:00:00
Deli članek:

Pivo, cvetje in lovorike

rk-celje.si

V mestu ob Savinji so v ponedeljek potegnili črto pod uspešno sezono, ki bo ostala v spominu po dvojni kroni in simboličnem vstopu v polnoletnost. V vitrine so pospravili obe domači lovoriki, prebili so se med šestnajst najboljših ekip na stari celini, že oktobra pa dobili novega predsednika, ki bo prvi mož tudi v prihodnje.

Na ponedeljkovi volilni skupščini so Bojanu Cizeju pričakovano podaljšali mandat. Cizej, ki prihaja iz vrst generalnega sponzorja, Skupine Laško, je po statutu kluba tudi predsednik upravnega odbora, ki bo imel v prihodnje nekoliko spremenjeno sestavo, v njem bodo tudi Marko Jugovič, Gorazd Lukman, Jernej Smisl, Mitja Gobec, Sebastijan Gergeta (vsi skupina Laško), Izidor Krivec (Celjske mesnine), Franci Pliberšek (Mik Celje), Marijan Ojsteršek (AureaArt), Miran Krštinc (Zavarovalnica Triglav) in Barbara Gorski (Mestna občina Celje).

Zbor članov je prav tako na novo imenoval nadzorni odbor in disciplinsko komisijo, ki bosta v enaki sestavi nadaljevala dosedanje delo. Klub je ob desetletnici naslova evropskih prvakov v svoje vrste častnih članov, ki jih že sestavljajo Mile Zupančič, Andrej Šušterič, Dani Novak, Vlado Privšek, Miro Požun, častni predsednik kluba pa je Tone Turnšek, sprejel še pet novih. Naziv častnega člana je eden izmed načinov, s katerim se prizna in zahvali za zasluge in delo, ki so ga imenovani posamezniki vložili v delovanje tega kluba. To čast in mesto, ki je dosmrtno, so na ponedeljkovem zboru dobili Pavel Petru, Marko Jugovič, Rado Pantelič, celjski župan Bojan Šrot, na mesto častnega predsednika kluba pa je bil imenovan Dušan Zorko, predhodnik Cizeja na predsedniškem stolčku.

Formalnemu je sledil še neformalni del, po skupščini so namreč v avli dvorane Zlatorog pripravili še zabavo za slovo od uspešne sezone in hkrati v počastitev desetletnice evropskega naslova. Množico je med drugim nagovoril tudi legendarni predsednik Tone Turnšek, ki se je spomnil junakov preteklosti, junaki sedanjosti pa so se sprehodili skozi špalir. Članska ekipa na čelu s kapetanom Luko Žvižejem, ki je sezono zaključila z dvojno krono in že osemnajstim naslovom državnega prvaka. Povedano drugače, s 36. veliko lovoriko od leta 1990 dalje, kar je nekaj, s čimer se ne more pohvaliti noben drug športni kolektiv v Sloveniji. Piva seveda ni manjkalo, cvetja prav tako ne, v središču pa so bile tri lovorike. Tista izpred desetih let ter dve iz iztekajoče se sezone.

rk-celje.si