Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
Miha Andolšek
Miha Andolšek
23.05.2014 15:00:00
Deli članek:

Nekdanja in tudi bodoča

Grega Wernig

Krovna rokometna organizacija ter združenje klubov elitne lige sta tudi letos pripravila izbor najboljših posameznikov v sinoči končani sezoni.

Za najboljšega igralca in vratarja so glasovali tisti najbolj kompetentni - trenerji prvoligaških klubov, največ glasov ter s tem naziv MVP pa so pričakovano namenili Stašu Skubetu, medtem ko je priznanje za najboljšega čuvaja mreže pristalo v rokah njegovega sokrajana in bodočega soigralca Klemna Ferlina. Največ golov je v letošnji sezoni zabil Bojan Čudič.


MVP Staš Skube (Gorenje/24 let)

Dvoma pravzaprav ni bilo, o čemer govori tudi (skoraj) enotna odločitev prvoligaških trenerjev. Lani najboljši strelec, letos najboljši igralec, na tem mestu je nasledil Marka Bezjaka, svojega predhodnika v dirigentski vlogi velenjskega kolektiva. V Gorenju ga čaka težka naloga, Bezjakovi čevlji so izredno veliki, smo zapisali na tem mestu pred letom dni. Tristo petinšestdeset dni pozneje lahko mirne volje zapišemo, da niso bili preveliki. Bila je to sezona dokončne uveljavitve, sezona, ko je tudi Evropa spoznala lucidnega organizatorja igre, ki primanjkljaj v centimetrih nadomešča predvsem z znanjem. V osjem gnezdu je po hitrem postopku postal vodja na igrišču, sledile so si nominacije za postave kroga, takšni ali drugačni izbori naj, nemalokrat je igral pravo simultanko, na svojih plečih vlekel velenjski voz in bil velikokrat pri tem vse preveč osamljen. V najbolj nepravem trenutku je v obliki poškodbe kolena plačal davek, najpomembnejša tekma je minila brez najboljšega igralca, Gorenje pa je ostalo brez naslova. A vseeno se lahko dvignjene glave ozre na zadnjih deset mesecev.

GLASOVANJE ZA NAJ IGRALCA
1. Staš Skube (Gorenje) 10 glasov
2. Gašper Marguč (Celje PL) 1 glas
2. Patrik Leban (Ribnica RH) 1 glas



VRATAR Klemen Ferlin (Trimo/24 let)

Zanimivo, da najboljši vratar prihaja iz »šele« petouvrščenega Trima. Morda tudi zato, ker sta v najboljših dveh klubih vratarska tandema neke vrste celota, bolj ali manj enakovredna vratarja (Skok/Lesjak in Burić/Taletović), pa se je težko določiti le za enega, da ob tem ne bi naredil krivice drugemu. A v še večji meri zato, ker je za štiriindvajsetletnim čuvajem trebanjskih vrat res odlična sezona. Sezona, ko se je prebil celo do reprezentančnega dresa, za zdaj je kot neke vrste varovalka, a če bo nadaljeval v podobnem ritmu, potem nekoč ... Prihodnost je vsekakor svetla, konec junija bo dopolnil šele 25. let, prihodnja sezona pa bo neke vrste sezona resnice, ko se bo razkril resničen domet nekdanjega in tudi bodočega soigralca Staša Skubeta. Ferlin namreč zapušča Trebnje in se za tri leta seli v Velenje.

GLASOVANJE ZA NAJ VRATARJA
1. Klemen Ferlin (Trimo) 9 glasov
2. Matevž Skok (Celje PL) 2 glasova
3. Jošt Perovšek (Ribnica RH) 1 glas



STRELEC Bojan Čudič (J. Ormož/30 let)

Hugo, kot pravijo srednjemu izmed bratov Čudič, že desetletje nosi dres Jeruzalema Ormoža, za katerega je na uradnih tekmah zbral že prek tristo nastopov in zabil skoraj tisoč petsto golov. Pravzaprav je Celjan postal neke vrste zaščitni znak prleškega kluba in je med najzaslužnejšimi, da bo ta jeseni začel že dvanajsto zaporedno sezono med slovensko elito. Letos so vinarji prvenstvo končali na osmem mestu, danes tridesetletni srednji zunanji pa je bil prvi strelec ekipe in tudi same lige. Večeri, ko gre prek desetih golov, so zanj običajni, letos jih je zabil 220 oziroma debelih sedem na tekmo. Konstanten, izpustil je le eno tekmo, mrežo je tresel bodisi iz igre, bodisi iz sedmih metrov, najbolj »radodaren« pa je bil do Krke (14 golov) in Slovana (13).