Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
Miha Andolšek
Miha Andolšek
28.05.2014 11:00:00
Deli članek:

Prvi Poljak na Slovenskem

rk gorenje

Rokometaše marsikatere narodnosti je že zaneslo na sončno stran Alp. Od nekdanjih bratskih narodov pa do Madžarov, Romunov, Rusov, Čehov, Slovakov, Belorusov, tu je bil tudi Danec, Gruzijec, Moldavec, Švicar, Ukrajinec, bila sta celo dva Španca in navsezadnje Britanec. Poljakov, ki so precej bolj rokometna dežela od marsikatere od naštetih, v slovenski ligi še ni bilo, če izvzamemo nekdanjega Koprčana Vitalija Titova, ki je bil kljub nekaterim drugačnim podatkom v prvi vrsti predvsem in samo Belorus.

A tudi to se bo s prihodnjo sezono spremenilo. Led bo prebil Michał Szyba, ki bo okrepil vrste Gorenja. Velenjski klub je iz dneva v dan bliže popolni sanaciji dolgov iz preteklosti, tudi zato je (lahko) posegel po odmevni okrepitvi, kar 26-letni levičar nedvomno je. Gre za občasnega poljskega reprezentanta (22 nastopov), ki sicer prihaja iz Lublina, a si je rokometno ime ustvaril v dresu Azoty Puławy, s katerim je letos osvojil četrto mesto v prvenstvu.

Michal Szyba

Rojen: 18. marec 1988
Igralno mesto: desni zunanji
Višina/teža: 195 cm/100 kg
Prejšnji klub: Azoty Pulawy
Nastopi za reprezentanco: 22

V osjem gnezdu bo okrepil konkurenco na položaju desnega zunanjega, kjer ne Jernej Papež ne Nejc Cehte v letošnji sezoni nista ravno prepričala, zato je Ivan Vajdl nekajkrat posegel tudi po Roku Golčarju, ki je sicer po osnovni izobrazbi krilo. Po Blažu Kleču, Milošu Božoviću in vratarju Klemnu Ferlinu je to četrta okrepitev Velenjčanov za prihodnjo sezono, ob tem pa bodo s posode vrnili še nekatere obetavne mladeniče (Špende, Ovniček ...). Konkurenca znotraj moštva bo tako precej večja, klop pa neprimerno daljša, prav to pa je bila rakava rana Gorenja v pravkar končani sezoni, tudi zaradi katere so morali v finišu priznati premoč sosedom iz Celja.