Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
Robert Pogačar
Robert Pogačar
09.06.2014 16:00:00
Deli članek:

Luč še ni zasvetila

Nikola Miljković

Da so Krimovke na trenutno najnižji točki v svoji tridesetletni zgodovini, je znano že nekaj časa. Ko so aprila pri klubu imenovali nov izvršilni odbor in za predsednika izvolili Gorana Bojovića, predsednika upravnega odbora podjetja Javna razsvetljava, se je za nekatere zasvetila luč na koncu tunela, verjeli so, da se bodo razmere začele urejati. Po dveh mesecih delovanja tega organa pa za zdaj nič ne kaže, da bi se karkoli spremenilo.

Dejstvo je, da igralke že več kot pol leta niso dobile plač in da ekipa iz minule sezone razpada. Po Andrei Penezić in Barbari Lazović so si nove delodajalce poiskale tudi druge tujke. Nina Wörz in Daniela Piedade se odpravljata v madžarsko Siofo, Katarina Krpež v Podravko, Andjela Bulatović pa v ruski Rostov. Od dosedanje članske zasedbe tako zaenkrat ostajajo le vratarke Jelena Grubišić, Sergeja Stefanišin in Miša Marinček ter levi krili Tamara Mavsar in Maja Zrnec. Govori se sicer o prihodu štirih ruskih igralk, od katerih naj bi bila ena Ekaterina Čečkova, hči nekdanje krimovke Olge Čečkove, ki je v Sloveniji nazadnje igrala pri propadli Olimpiji.

Jasno pa je, da bo kolikor toliko kakovostno ekipo zelo težko sestaviti, saj so vse kakovostne domače igralke že pod pogodbami, glede na trenutno situacijo pa imajo zagotovo tudi pomisleke o prihodu v klub, ki ni v stanju plačevanja. V času finala DP je tako Neli Irman že namignila, da ne verjame, da se bo glede na stanje na Krimu spet vrnila v klub, v katerega je bila jeseni posojena, ter da dvomi tudi o tem, da bi se tja podala katera od njenih soigralk iz Zagorja. Glas o neplačevanju igralk je medtem zagotovo prodrl tudi v tujino, tako da bo vsaka tujka z vsaj minimalno veljavo raje trikrat premislila, preden se bo podala v takšen klub.

Pri Ekipi smo se o položaju pri klubu želeli pozanimati pri novoizvoljenem predsedniku kluba Goranu Bojoviću, a dlje kot do pooblaščenke novega IO za komuniciranje z mediji, nekdanje igralke Deje Doler Ivanović, nismo prišli. Ta nam je najprej svetovala, naj gospodu pošljemo vprašanja po elektronski pošti, nakar smo po nekaj dneh prejeli odgovor, ki ni povedal praktično ničesar novega. Očitno se je Bojović odločil za nekakšno delovanje v ilegali, podobno kot njegov predhodnik, predsednik uprave DZS Bojan Petan, ki se v medijih v štirih letih in pol predsednikovanja skorajda ni pojavil. Ker so pristojnosti za komuniciranje z mediji odvzeli še direktorju Goranu Dujiću, pri novem IO očitno mislijo, da so lahko sami sebi namen. Z igranjem skrivalnic pa bodo nezaupanje do kluba samo še povečali.