Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
muk
muk
09.06.2014 10:00:00
Deli članek:

Vsaj karakter, če drugega ne

Nikola Miljković

Gorazd Škof je bil morda celo prvo ime nedeljskega srečanja, vsekakor pa eden redkih poleg Dragana Gajića in Jureta Natka, ki si zasluži res pozitivno oceno.

Na koncu se je zaustavil pri šestnajstih obrambah, nekatere so prišle v najpomembnejših trenutkih, pa tako tudi sredi drugega dela, ko se je slovenska barka pošteno nagnila. Prav najstarejši mož v izbrani vrsti je bil tisti, ki je preprečil, da se ni dokončno prevrnila in potonila. "Prvi polčas smo začeli v nekem krču, pa se vrnili, prevzeli pobudo, in v tej luči ne razumem tega drugega polčasa, ko smo Madžarom znova dovolili, da se odlepijo. Imamo rezerve, a ob tem se moramo zavedati, da Madžari lahko zmagajo tudi v Velenju. Imajo kvaliteto, imajo širino, ki je mi v tem trenutku, ob vseh odsotnostih, ne premoremo. Me pa veseli, da sredi drugega dela nismo razpadli. Ni prišlo do razpada sistema, ostali smo enotni, pokazali smo karakter," se je na pozitivne aspekte skromnega drugega polčasa osredotočil veteran med vratnicama in se ozrl proti prihodnji nedelji. "Imamo tri zadetke minusa, kar nam omogoča razmeroma miren teden za pripravo. Z evforično publiko, evforičnim začetkom in kančkom sreče lahko nadoknadimo primanjkljaj. Veseli me, da smo pozitivno usmerjeni, vsak pa si bo sam pri sebi nalil čistega vina. Vratarja denimo glede tega, kje bi lahko zaustavila še kakšen strel več, morda kakšno sedemmetrovko, v napadu pa verjamem in upam, da bomo dali več kot pa le 22 golov, le tako se bo odprla pot v Katar."

Na vprašanje, ali je za podobno skromno predstavo kot proti Belorusiji kriv sam termin tekme, ob koncu sezone, ko so rezervoarji že precej prazni, je odgovoril: "Seveda vpliva na igro, očitno je, da je sezona pri koncu, a tudi oni so v istem košu. Filozofiranja ni, dobro so se pripravili na naš napad; v drugem polčasu so nas ustavili, sam mislim, da bi bil potreben še kakšen strel več z zunanjih položajev, pa četudi ne bodo vsi končali v mreži. Samo da jih zvlečemo s šestih metrov, a to so že taktične zamisli za povratno srečanje. Imamo ugoden rezultat, napolnimo Rdečo dvorano in upajmo na najboljše."