Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
Miha Andolšek
Miha Andolšek
04.06.2014 14:00:00
Deli članek:

Ni umiranja v lepoti

Arsen Perić

"Pero ni bil nikoli sporen. Dobro vemo, kaj lahko od njega pričakujemo in dobimo v obrambi," je večkrat, sploh takrat, ko ga ni bilo na ožjem seznamu, o danes 31-letnem krožnem napadalcu dejal selektor Boris Denić.

Zlata rezerva, pa čeprav je rezerva bržkone premočna, krivična beseda, navsezadnje je na tekmi z Avstrijo že 42. oblekel dres s slovenskim grbom. Morda ni bil vedno zraven, a je vedno vskočil, ko ga je reprezentanca potrebovala. In korektno oddelal svoje, nemalokrat še precej več ko to. V spominu je ostala predvsem tista tekma z Rusijo v Barceloni, ko je neposredno z letala stopil na igrišče in v obrambi odigral praktično brez napake. Maestralno, pa čeprav ni zaigral na svojem običajnem mestu, v centralnem bloku.

Reprezentanca ga znova potrebuje, znova je zraven, pa čeprav je že vse od začetka aprila in slovesa od Eisenacha brez kluba. "Nisem bil zadovoljen s statusom, bolj malo sem igral, tudi treningi niso bili na pričakovani ravni, klub je bil po drugi strani na bolj ali manj zanesljivi poti v drugo ligo in glede na vse ni imelo smisla vztrajati. Našli smo vmesno pot in se prijateljsko razšli," je ob slovesu od bundeslige takrat dejal Pucelj, ki v karieri ni imel vedno sreče z izborom klubov. Crvena zvezda, Eisenach ...

Zatočišče je za teh nekaj tednov našel v Rdeči dvorani, treniral, malo z ekipo Gorenja, malo po individualnem programu, ponedeljkova tekma z Avstrijo pa je bila prva po dveh mesecih. Dolgo ni bil v tekmovalnem pogonu ... "Seveda se pozna. Sicer na mojem delovnem mestu ni neke velike filozofije, še manj umiranja v lepoti. Treba je predvsem garati, a tisti fini občutki res manjkajo, tako da mi je ta tekma z Avstrijo res prav prišla." Tudi ekipa še ni bila povsem uglašena, bile so dobre in slabe minute, dobre in malo manj dobre stvari. Povedano drugače, za Avstrijo je bilo to dovolj, za Madžarsko bi bilo po drugi strani najbrž premalo. "Malce smo še razglašeni, ni še to to, a tudi to bo že še prišlo, tudi v tej luči je tekma s severnimi sosedi prav prišla. Do nedelje bo vse sedlo na svoje mesto," meni širokopleči krožni napadalec, ki za prihodnjo sezono še nima kluba.

Čeprav Madžari na igrišče ne bodo prišli z noži in vilami, kot se je slikovito izrazil slovenski selektor, pa se znova obeta ogorčen boj. Podobno kot proti Ukrajincem se na črti ne bo varčevalo z udarci, tudi vzhodni sosedje so veliki, fizično močni fantje. "So, a kar se mene tiče, mi to bolj odgovarja, kot pa če bi bili hitri, tehnični, tečni. Zagotovo bo boj, a se ga veselim, še posebej pa sem vesel priložnosti, da lahko popravimo tisto napako iz leta 2010."

Napako, ki jih je stala nastopa na mundialu na Švedskem in ki jo je okusil tudi na lastni koži. Na napakah pa se učimo.