Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
Miha Andolšek
Miha Andolšek
10.06.2014 18:00:00
Deli članek:

Po sedmih letih čas za nov izziv

Drago Wernig TAKA

Simon Razgor je še eden v plejadi slovenskih rokometašev, ki se podajajo s trebuhom za kruhom prek slovenskih meja. Osemindvajsetletnik bo kariero nadaljeval v Belorusiji, pri tamkajšnjem prvaku Brest Meškovu.

Po sedmih letih v vijoličastem dresu, v katerem je pustil neizbrisljiv pečat, navsezadnje je bil kapetan ekipe in je najboljši strelec v zgodovini kluba, se je odločil za nov korak. "Ponudila se je priložnost, odločitev ni bila lahka, a mislim, da je po sedmih letih prišel čas za nov izziv. Gre za urejen, ambiciozen klub, beloruskega prvaka, ki igra v ligi SEHA, pa morda v bodoče tudi v ligi prvakov, kar je le še dodaten čar," pravi levo krilo, ki je z Meškovim včeraj podpisalo dveletno pogodbo, o zdaj že bivšem klubu pa po drugi strani govori le z izbranimi besedami: "To je bilo sedem čudovitih let, res sem napredoval v Mariboru, napravil korak naprej v karieri in svoji igri, a vsega lepega je enkrat konec."

Res je, na skrajnem zahodu zadnje evropske diktature ga čaka kar nekaj starih znancev, med drugim nekdanja soigralca Ivan Pešić in Dejan Malinović, pa slovenski reprezentant David Špiler, poleti prihaja še Nikola Manojlović. "Da, balkanska kolonija je kar številčna, verjamem, da se bomo dobro ujeli, o klubu pa so mi povedali le lepe stvari," še dodaja starejši od bratov Razgor, ki je moral zaradi poškodbe izpustiti reprezentančno akcijo in obračuna z Madžari. Maribor je po drugi strani po Tilnu Kodrinu, ki se je vrnil v Celje, ostal še brez drugega levega krila. Na tem položaju sicer lahko igra poletna okrepitev Darko Cingesar, a bržčas se bodo v Mariboru ozrli po še kakšnem rokometašu, kar pa bo v marsičem odvisno od nastopa/nenastopa v ligi SEHA.