Rusko veleposlaništvo Svet24.si

Izgnani ruski diplomat naj bi zapustil Slovenijo

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

kozelj ronaldo Ekipa24.si

250 evrov kazni za Janeza, kar pa ne bo šlo iz ...

skrito-v-raju Njena.si

Edvard Steiner: srčen človek ali velik ...

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

Primož Salmič
Primož Salmič
3 11.10.2020 15:11:15

Skregano z zdravo pametjo. Pardon, skrekano.

alesfevzer.com
Prepričan sem, da je Areni Sport TV odklenkalo. No, odkrenkalo, če smo natančni.

Direktor NIJZ Milan Krek je nedavno lepo povedal, da TV Slovenija ne bi smela snemati in predvajati dobrodelnega dogodka Olimpijskega komiteja Slovenije, kjer so bili prisotni brez mask. Arena Sport TV je šla še korak dlje: snemala je tekmo Olimpije in Krke, na kateri je v prvem polčasu igral igralec, pozitiven na testu koronavirusa. Ah, kakšni amaterji, kako predrzni nesposobneži ...

In, jasno, sam pričakujem pravično kazen, ker sem poročal s taiste tekme, enako bi moralo doleteti moje novinarske kolege, ki so bili tam. Ravno tako bi se spodobilo, da bi policija potrkala na vrata vseh tistih gledalcev, ki so bili v nedeljo dvorani. Tepci, kot smo, smo se meni nič tebi nič upali pojaviti na tekmi, med katero je postalo jasno, da je bil eden od igralcev pozitiven. Skregano z zdravo pametjo. Pardon, skrekano. Jasno, da bi morali ostati doma. Tisti in še vsaj deset naslednjih večerov. Marš v karanteno.

Samoiniciativno bi se moral(i) izločiti iz družbe in se zapreti v svoje stanovanje. In seveda tudi naši družinski člani. Pa sodelavci, sošolci, prijatelji, znanci ... V bistvu bi lahko šla v karanteno cela Slovenija. Za vsak slučaj. Iz karantene pa nato v kolektivni stečaj in država v tri krasne. Andrej Šifrer se v pesmi sprašuje kdo bo za pijačo dal, ko umrla bo država. Zdaj poznamo odgovor, ko gre za šport v njej. Krek že odpira denarnico.

Tri dni po tekmi s Krko je Olimpija v drugem krogu evropokala izgubila z Bursasporom. Pokleknila v svoji dvorani. No, v bistvu pokreknila brez boja. Namesto, da bi v sredo zvečer na kolena spravljali Turke, so Jaka Blažič, Kendrick Perry, Ivan Marinković in druščina doma gledali teve, se igrali z otroki, crkljali z boljšimi polovicami. In enako naj bi počeli še do vključno torka. Saj ne, da žene, dekleta in otroci niso zadovoljni, verjetno tudi igralcem paše, a ve se, kje bi bili sicer fantje ob večerih: v Stožicah ali kje na gostovanju.


Pa niso, ker so člani ekipe v Republiki Sloveniji. Sami so si krivi, lahko bi šli recimo na Češko in se od tam vozili na tekme v Ljubljano in drugod po Evropi. Pred vstopom v Slovenijo bi opravili test in če bi bil kdo pozitiven, bi šel v karanteno, ostali pa bi lahko igrali in trenirali naprej. Tako je v naši državi. A oni so raje ubrali lažjo pot, bili v Ljubljani, se v nedeljo testirali za sredin dvoboj v evropokalu, potem pa iz udobja domov prišli na tekmo s Krko. Če bi pripotovali iz Prage ali Bruslja, se jim zdaj ne bi bilo treba jeziti, ker so minulo sredo gledali druge tekme, namesto, da bi igrali svojo.

Ha, in šele ti smešni krkaši. Dolenjci so naivno mislili, da jih ne bo doletela karantena, ker v svojih vrstah nimajo nobenega dokazano pozitivnega primera, zgolj igrali so proti moštvu, ki je imelo enega takega v svojih vrstah. Kako le, pa saj so taki ukrepi tudi v Španiji, Turčiji, Rusiji ... Niso? Aja, malo sem pomešal, zgodi se vsakemu, kajne gospod Krek?

Pozabil sem, da je tako v Sloveniji in ne drugod. Pozabil, da živimo v državi, v kateri obstaja institucija, ki je šport z ukrepi v teh časih obsodila na propad. Ki ji je uspelo, da je v sredo 12 zdravih 'juncev' v Ljubljani doma grizljalo krekerje in sedelo pred tevejem, ko bi morali loviti prvo zmago v evropskem tekmovanju, in si prav toliko čilih fantov vrta po nosu v svojih domovih v Novem mestu. Imamo institucijo, ki se ji očitno ne sanja, kaj je profesionalni šport in zdrave ter predvsem na testih negativne športnike med sezono pošilja v osamo.

Komu mar, če je Olimpija zato že izgubila eno tekmo brez boja, koga briga, da bosta tako Olimpija kot Krka avtomatično v slabšem položaju glede na tekmece, ko bosta igrali nove obračune po koncu karantene. Bosta v naslednjem paketu ukrepov države tudi dve točki v evropokalu, ki bi ju Olimpija realno osvojila v sredo, tako pa je po dveh krogih brez zmage, z resno grožnjo, da izgubi še naslednji dvoboj? Bo tam finančno nadomestilo za oba kluba, ker ima vse skupaj negativne posledice za podobo kluba, za sponzorje, da ne omenjamo tekmovalnega vidika?

Ne bo, Krekov NIJZ in država ne bosta poravnala tega računa, čeprav bi ga morala. Sama si bosta oprala roke, ves drek pa bodo na koncu morali sami pojesti pri Olimpiji in Krki, zgolj zato, ker so poslušno upoštevali navodila nekoga, ki očitno malo ve o funkcioniranju vrhunskega športa, ali pa na to ni pomislil, ko je navodila sestavljal. Kar pa je pravzaprav še huje. In športni slogan lahko odslej priredimo: 'Za koga? Za Slovenijo! Za koga? Za SloveNIJZ!'

Članki iz rubrike