900469_089-cigareti2 Svet24.si

Kadili bi kot Turki, vendar ne bi plačali

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

Saša Broz in hči Sara Zidarić Njena.si

Pravnukinja Josipa Broza Tita spremenila priimek

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Dejan Mitrović
Dejan Mitrović
14 25.07.2020 09:12:27

SESTOP OLIMPIJE z vrha SLOVENSKEGA NOGOMETA: Vnovič po tisti poti: Od junaka do …

Arsen Perić
Zelo glasni so bili Ljubljančani pred finalom sezone in gostovanjem v Celju. Prednjačila sta predvsem dva: Milan Mandarić in Sebastjan Cimerotič.

Na koncu sta oba z dolgimi nosovi zapustila VIP-tribuno celjskega stadiona. In še enkrat na lastni koži občutila, da je boljše najprej skočiti, šele potem reči 'hop' …

Samo Olimpija je sposobna v dvoboju za naslov prvaka osvojiti tretje mesto. Šala, ki je začela krožiti po družbenih omrežjih takoj po zadnjem sodnikovem žvižgu Slavka Vinčića. Šala, ob kateri bo verjetno Milan Mandarić znova jezen kot ris. Kdo ve, morda bo poskušal najti avtorja te zares krasne, zabavne domislice in ga tožil zaradi … Hja, nimam pojma, zaradi česa, a predsednik Olimpije bo zagotovo našel kakšen razlog. Tožbe so tisto, kar MM rad počne, čeprav jih kot po tekočem traku izgublja. Tako kot je izgubil tisti izjemno lep pokal, ki ga na koncu sezone dobi najboljša ekipa v slovenski nogometni ligi v sredinem večeru. In če bo želel poiskati krivca za izgubljeni naslov državnega prvaka, ne bo imel težkega dela. Zgolj pogledati se bo moral v ogledalo. Krivca za izgubljeni naslov verjetno ne bo tožil. Saj ne moreš tožiti samega sebe, ali pač?

Prvi mož ljubljanskega kluba sicer krivce išče povsod drugod. Prav neverjetno se zdi, da je pred tekmo s Celjem kričal o sodniški krivici. On, predsednik Olimpije, je govoril o sodniških napakah?! Patetično … Še toliko bolj, če vemo, kako so se pri zmajih zgražali nad tem, ko so o sodniških napakah govorili njihovi večni rivali. Takrat so bili Ljubljančani bolj papeški od papeža. Češ mi takšnih stvari ne uporabljamo. No, razen ko jim začne v grlo teči voda in ko želijo narediti dodaten pritisk na delivca pravice pred finalnim obračunom … Pa niso bili sodniki tisti, ki so Olimpiji vzeli naslov prvaka. Nikakor. Predsednik bi se moral vprašati, kdo je bil tisti, ki je v najbolj neprimernem trenutku zamenjal Safeta Hadžića. In kdo je ustoličil – v sredo se je to pokazalo – povsem zelenega (ne po barvi, ki mu je pri srcu) Dina Skenderja, ki je na obračunu s Celjem storil narobe vse, kar se je storiti dalo. Moral bi se vprašati, kdo je pritiskal na igralce, da naj podpišejo nove pogodbe, jim 'grozil' z neigranjem … Zastaviti bi si moral vprašanje, kdo se je pred odločilno tekmo sezone odločil, da suspendira Safeta Hadžića in vnese še nekaj dodatnega nemira v že tako nemirno zmajevo gnezdo. Hkrati bi se moral prvi mož kluba vprašati, kdo je z nepremišljenimi izjavami še dodatno motiviral že tako noro motivirane Celjane.

Odgovori na vsa ta vprašanja so isti: Milan Mandarić. No, pri zadnjem lahko dodamo še Sebastjana Cimerotiča. Prvi mož Olimpije je pokazal veliko nespoštovanje do Celja v svojih izjavah pred začetkom dvoboja v Celju. Namesto da bi bil previden, da bi se poklonil rivalom, je govoril o tem, da je njegovo moštvo boljše in da lahko zlahka zmaga ne glede na vse. Tudi če se mu bo znova godila sodniška krivica. Še dlje je šel njegov zvesti kompanjon Cime, ko je govoril o tem, da Celjani niso zreli za naslov, da se jim v odločilnih trenutkih 'skrajšajo nogice', kot se je to po njegovem mnenju zgodilo ob priložnosti Daria Vizingerja na tekmi s Triglavom. Oba sta udrihala po grofih, kot da se ne bi zavedala, da se jima lahko vse skupaj vrne kot bumerang. Predvsem od Mandarića bi pričakovali, da se bo zdaj pa že res naučil, da je včasih bolje biti tiho. A ne. Predsednik Olimpije je znova izvedel podobno neumnost kot takrat, ko je Mariboru zaželel srečo v boju za drugo mesto, na koncu pa končal nekaj svetlobnih let za njim. Zanimivo, nekaj podobnega je izvedel tudi pred kratkim, zaželel Mariboru srečo v boju za naslov slovenskega podprvaka in – kako ironično – spet končal za vijoličastimi. Tudi od Cimeta bi pričakovali drugačen nastop. O 'skrajšanju nogic' je navsezadnje govoril človek, ki sta se mu 'nogici skrajšali' na odločilni tekmi med Olimpijo in Mariborom, ko so vijoličasti sredi prestolnice, na kultnem Bežigradu, osvojili naslov državnega prvaka. Resda je Cime na tisti tekmi zabil gol, toda ostal je brez naslova. In da bi bila mera polna, se je v sredo 'skrajšala nogica' ravno prvemu strelcu Olimpije Anteju Vukušiću. Če bi najboljši strelec lige ob soočenju z Matjažem Rozmanom pri izidu 0:0 zadel v polno, bi se najverjetneje Milan Mandarić znova lahko tolkel po prsih, kako fantastične poteze je povlekel, da je Ljubljančanom prinesel nov naslov državnega prvaka. Ker je hrvaški napadalec zgrešil, je Milan Mandarić danes tarča posmeha. Zamenjal je trenerja z dvema točkama prednosti pred konkurenco za trenerja, ki je končal dve točki za državnim prvakom. Na tretjem mestu. In Milan Mandarić je šel še enkrat po tisti poti. Saj veste: od junaka do … No, tistega drugega.

Članki iz rubrike