povse 2 Odkrito.si

Tiha ločitev znane Slovenke: nov moški, nov tatu

horoskop, astrologija Svet24.si

Horoskop za torek, 17. julija

Andreja pogled gor Petisvet

Energijsko čiščenje prostora osupljivo ...

ženska_zapor Svet24.si

VIDEO: Maria za rešetke zaradi vohunjenja za Ruse

Garrett Matthias Svet24.si

Petletni deček napisal lastno osmrtnico in pogreb...

Justin Bieber in Hailey Baldwin Najstnica.si

Justin Bieber objavil vročo fotografijo

helena blagne Njena.si

Takšen je postal sin Helene Blagne

Miha Andolšek
Miha Andolšek
43 30.06.2018 09:09:50

(Obupno) komentiranje doktorja Andreja Stareta na nacionalni televiziji: Nogomet na seniku

media24
Doktor Andrej Stare je kot tovariš Tito. Nedotakljiv, vseprisoten, večen, že za časa življenja legendaren. Šele ko ga nekoč ne bo, bomo videli, kako velik in dober je bil.

Sarkazem na »off«, tole je zapis o nekem komentatorju in nekem komentiranju, ki dejansko spada v rubriko pod črto oziroma pod vsako kritiko. Če so v času tekem nekateri konkurenčni kanali zatemnjeni, je na javni televiziji, ko komentira doktor Andrej Stare, – čista tema.

Zabavljač ljudskih množic, ki je iz mundiala napravil nogomet na seniku. Svoje abotno zabavljaštvo in cenene dovtipe je s smučarskih skokov prenesel še ob nogometne zelenice. Iz nogometne tekme je napravil svoj resničnostni šov, v katerem pogosto prestopi mejo dobrega okusa. Krepko. Med drugim smo lahko zadnjič slišali, da sta se dva nogometaša v enem izmed duelov držala za roke, kot da sta gejevski par.

Ko že misliš, da je in smo dosegli dno, pride nov dan, nova tekma. In nova neumnost. James Rodriguez je bil tako po njegovem trdnem prepričanju, pri katerem je vztrajal še krepko v drugi polčas, sredi prvega polčasa zamenjan preprosto zato, ker je bil zanič. Pa čeprav sta ves svet in internet pred, med in potem razpredala o njegovi poškodbi.

A Stareta to ne zanima, on je v svojem svetu. V svetu prežvečenih fraz, podajanja lažnih in/ali nenatančnih informacij ter trmastega vztrajanja pri le-teh. V svetu hrkanja, »forsberijev«, vzvišenega norčevanje iz vseh in vsakogar – predvsem pa nas, gledalcev – in popolnega pomanjkanja objektivnosti. In namesto komentatorja imamo tako nekega vaškega stand up komika, nogometnega Jako Šraufcigerja oziroma internet trola. Človek se težko znebi občutka, da si želi biti vseskozi v središču pozornosti on, ne glede na dogajanje na zelenici. Mož, ki si dovoli in mu je dovoljeno vse.

Gostilniško komentiranje/zabavljanje, ki spada predvsem in samo tja, v gostilno, za šank, ne pa na nacionalko. Komentiranje, če mu sploh lahko tako rečemo, ki bi precej bolj spadalo v oddajo, ki bo danes tam nekje po 20. uri na konkurenčni komercialni televiziji. Čeprav s tem bržkone delamo krivico voditelju/voditeljici v oddaji Ljubezen po domače, kdorkoli to že je.

V teh njegovih nebulozah manjka le še fačuzi. A brez skrbi, tudi ta bo bržkone še prišel, prvenstvo je še dolgo, doktor Andrej Stare pa je na nacionalki kot tovariš Tito. Bez ograničenja trajanja mandata. Prevod, verjamemo, ni potreben.

Ljudje smo in okusi so seveda različni, toda tole je ... Neprofesionalno, nestrokovno, neposlušljivo, nedopustno v vsaki normalni državi in na vsaki normalni nacionalni televiziji. A mi že dolgo nismo ...

Članki iz rubrike