1703079682-dsc6151-01-1703079660058 Svet24.si

Umrla je novinarka in publicistka Manca Košir, ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

občina-ruše, urška-repolusk Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina ...

jansa orban fb2 Reporter.si

Večni si želijo biti le avtokrati: v Moskvi, v ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

Tudi Brad Pitt je obupal .. Odkrito.si

Koga briga Barbariga?!

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

nu
nu
0 03.06.2021 01:22:09

BUM, BUM, BUM! Euro se še sploh ni začel, pa že imamo prvaka!?! KAJ? KAKO?

Vas zanima, kako se bo razpletlo letošnje evropsko prvenstvo?

Že res, da gre za Euro 2020, torej lanskoletno tekmovanje, vendar se sploh še ni začelo. Pandemija novega koronavirusa je vse skupaj zmešala do obisti. Prvaka za leto 2020 bomo torej dobili leta 2021, a če gre verjeti ugledni finančni instituciji Goldman Sachs, so stvari že povsem jasne.

Z naprednimi statističnimi modeli in z ogromno bazo podatkov za zadnjih 40 let so strokovnjaki iz omenjenega podjetja izračunali prav vse. Število zadetkov, kdaj jih posamezna ekipa dosega, pričakovano formo, prednost domačega terena, ELO rejting in še in še ... Iz polne vreče različnih podatkov so prišli rezultati, najprej v prvem delu, končne lestvice in potem še razplet finalnega dela.

Italijani bodo tako na otvoritveni tekmi v Rimu z 2:1 odpravili Turčijo. Zanimivo, nobena ekipa ne bo na eni tekmi dosegla več od treh zadetkov, v finalnem delu pa ne več od dveh zadetkov. In še bolj zanimivo, niti ena tekma se naj ne bi končala brez zadetkov. Brez izgubljene točke naj bi prvi del tekmovanja končali Italija, Danska, Nizozemska, Anglija in Španija. Na drugi strani naj bi bila Madžarska edina brez osvojene točke.

Eni od favoritov, Francozi, naj bi se po slabem rednem delu (le štiri osvojene točke) poslovili že v osmini finala. Enako velja za Nemce. Do finala naj bi se prebili Italija in Belgija, slednja pa naj bi osvojila svoj prvi evropski naslov. Naj bi ...

Statistiki Goldman Sachsa ob študiji opozarjajo, da je kljub ogromni količini podatkov in informacij zaradi nepredvidljivosti nogomet pravzaprav - nepredvidljiv. V nogometu je preveč faktorjev, med katerimi je zelo pomembna tudi sreča, ki jo je analitično nemogoče umestiti v izračun. Je pa zanimivo ...

napoved tekem Euro

napoved Euro

EURO U-21

Največji športni dogodek v Sloveniji, UEFA Evropsko prvenstvo v nogometu do 21 let, se približuje vrhuncu. Zadnji dan maja in v začetku junija so pred nami še izločilni boji. Le še osem najboljših mladih reprezentanc je ostalo v boju za naslov prvaka stare celine. Bodoči nogometni zvezdniki evropskih velikanov s svojimi nastopi v elitnih ligah že krepko opozarjajo nase, vi pa imate izjemno priložnost, da si jih ogledate v živo v dresu njihovih reprezentanc.

Vstopnice si lahko zagotovite s spletnim nakupom preko Eventima ali na prodajnih mestih Petrola, v trgovini NZS na Mestnem trgu v Ljubljani in štiri ure pred tekmo na blagajni stadiona. Vstop na stadion je mogoč ob upoštevanju PCT pravil in ob upoštevanju ostalih ukrepov za zajezitev epidemije.

Na dan tekme bo tako v Ljubljani kot Mariboru pred stadionom možnost brezplačnega hitrega testiranja. Izkoristite edinstveno priložnost in doživite nogometni spektakel za najboljšega v Evropi v živo!

EURO U21

Značke: euro, prvak

Članki iz rubrike