Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ro
ro
17.01.2015 19:48:53
Deli članek:

Polom Rudarja, zmaga Maribora

Drago Wernig - TAKA

Prijateljski tekmi slovenskih prvoligašev.

Mariborčani so odigrali drugo prijateljsko tekmo po začetku priprav. Po prepričljivi zmagi nad madžarskim ZTE-jem so gostovali v Kidričevem, kjer so z 2:1 (1:1) ugnali domačega drugoligaša. Aluminij je z golom Petka v deveti minuti povedel, kmalu zatem je izenačil Dodlek, končni izid na igrišču z naravno travnato površino je na začetku drugega polčasa postavil Tavares, ki je bil uspešen z bele točke.

Vijoličasti so v prvem polčasu igrali v postavi Obradović, Moravac, Rajčević, Vujčić, Viler, Ibraimi, Ndiaye, Dervišević, S. Dodlek, Zahović, Volaš, v nadaljevanju so bili na igrišču Cotman, Pušaver, Šuler, M. Filipović, Hotić, Vršič, Mertelj, Ž. Filipović, Sallalich, Tavares in Mendy.

Barve gostiteljev so od prve minute branili Lipovac, Topolovec, Lonzarić, Zdovc, Medved, Vindiš, Rogina, Ploj, Grezda, Petek in Nunić, pred 150 gledalci so igrali še Murko, Pucko, Leuštek, Ilić, Čeh, Pečovnik, Vrbanec, Cesar, Škoflek, Bizjak in Podbrežnik.

POLOM VELENJČANOV
Niz prijateljskih preizkušenj so začeli tudi Velenjčani in začeli so ga s polomom. Odpravili so se v Gradec, kjer jih je Sturm premagal s kar 6:0. Dvakrat je zadel Edomwonyi, po enkrat so bili uspešni Schloffer, Spendlhofer, Schmerböck in Avdijaj. Trener Rudarja Jernej Javornik se je odločil za začetno enajsterico Rozman, Klinar, Knezović, Džinić, Jahić, Stjepanović, Trifković, Tolimir, Babić, Firer, Omerović.