Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
17.01.2015 11:38:25
Deli članek:

Še dva novinca pri Olimpiji

Grega Wernig

Po prihodu Aleksandra Lazevskega se je Olimpija okrepila še z izkušenim vratarjem Darkom Brljakom in hrvaškim defenzivnim vezistom Stjepanom Babićem.

Slednji je v domovini igral za Dinamo, Zagreb, Lokomotivo in Inter iz Zaprešiča. V vmesnem obdobju se je preizkusil tudi v tujini, in sicer v Rusiji (Baltika Kaliningrad, Amkar Perm), na Madžarskem (Kapošvar) in v Litvi (Šiauliai).


Gre za 26-letnega defenzivnega vezista, ki je pred podpisom enoletne pogodbe z zeleno-belimi oddelal nekaj uvodnih treningov, in po besedah športnega direktorja Milenka Aćimovića zadovoljil kriterije strokovnega vodstva na čelu z glavnim trenerjem Darkom Karapetrovićem.

"Glede na to, da imamo v tem trenutku na položaju defenzivnega vezista le dva nogometaša, Darijana Matića in Nika Kapuna, je razumljivo, da smo si želeli pripeljati še nekoga, ki bo enakovredno konkuriral za mesto v prvi enajsterici. Gre za zelo dobrega igralca, ki ima pri svojih 26 letih že kar nekaj izkušenj iz tujine. Kar se prihoda Darka Brljaka tiče, fanta poznam že dalj časa, je kakovosten vratar, ki nam bo prišel še kako prav," je ob podpisu pogodb z novima obrazoma v zeleno-beli slačilnici zadovoljen športni direktor zmajev.

Babić ni skrival navdušenja nad prihodom v slovensko prestolnico: "Z moštvom sem že od začetka priprav in moram priznati, da ja kakovost treningov in mojih novih soigralcev na zelo visoki ravni. V Ljubljano sem prispel z veliko željo pomagati Olimpiji do uresničitve visokih ciljev. Odnosi znotraj moštva pa so prav tako izjemni. Komaj čakam na začetek spomladanskega dela sezone.

Babić je v zadnjem litovskem prvenstvu nastopil na 23 tekmah, na katerih je dosegel tri zadetke in ob tem prispeval še devet asistenc. Šiauliai je tekmovanje končal na sedmem mestu, v ligi nastopa deset ekip.


Tridesetletnega Darka Brljaka ni potrebno posebej predstavljati, v dosedanjem delu kariere je branil barve Roltek Doba, Domžal, Gorice in Radomelj. V tujini pa je nastopal za poljskega drugoligaša Floto.

"Kot Ljubljančanu mi je v veliko čast, da bom v naslednjih dveh letih nastopal za Olimpijo. Veselim se velikega izziva, še bolj pomembno pa je, da Olimpija stremi k vedno višjim ciljem. Verjamem, da nam bo s skupnimi močmi uspelo osvojiti čim večje število točk in s tem privabiti širšo množico naših privržencev v prelepe Stožice," je ob podpisu dveletne pogodbe dejal izkušeni vratar.


Brljak je v jesenskem delu poljskega drugoligaškega tekmovanja branil na osemnajstih tekmah (od devetnajstih), Flota pa z izkupičkom 6-9-4 zaseda sedmo mesto v 18-članskem tekmovanju. Kot zanimivost lahko omenimo, da je ekipa prejela vsega 16 zadetkov, manj od nje  sta jih prejela le prvouvrščena Nieciecza in Wisła Płock - 14.