Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
Robert Balantič
Robert Balantič
17.01.2015 09:55:04
Deli članek:

Finale bo premalo

Drago Wernig - TAKA

Na sedežu NZS so izžrebali polfinalna para pokalnega tekmovanja.

Ples kroglic je določil, da se bodo Mariborčani udarili s Celjani in Koprčani z Domžalčani, vsi štirje klubi pa imajo kakopak samo eno željo. Najprej uvrstiti se v finale in nato tudi osvojiti lovoriko. Prvi tekmi bosta 15. aprila, povratni teden dni pozneje, zaključni obračun bo 20. maja.

ŠIMUNDŽA: MOTEČA JE LE VIROZA

Mariborčani so informacijo o tekmecu v polfinalu pokala NZS dočakali na pripravah v Moravskih Toplicah. Njihova tradicionalna baza je hotel Vivat, kjer vadijo na igrišču z naravno travo. "Imamo zares odlične pogoje, ki jih skušamo čim bolje unovčiti. Ritem nekoliko motijo le težave, ki jih povzroča viroza. Na srečo so se Filipović, Šuler, Viler, Mendy in Sallalich že vrnili k treningom, zato pa se s povišano telesno temperaturo ubadajo Arghus, Bohar, Janža in še vedno tudi Mejač. A zdravniška služba se trudi po najboljših močeh in verjamem, da bo kmalu znova vse v najlepšem redu. Sicer vse poteka po začrtanem programu, pristop igralcev je na visoki ravni," je povedal Ante Šimundža.

Vijoličaste danes čaka še druga prijateljska tekma, ki se bo v Kidričevem začela ob 14. uri, na nasprotni strani bo domači Aluminij. Po dvoboju z ambicioznim drugoligašem se bodo prvaki odpravili domov, nedelja bo namenjena počitku, v ponedeljek sledi vrnitev na prekmursko ravnico.

"Dejstvo je, da so v tekmovanju ostale štiri zelo dobre ekipe. Resda so bili Celjani v jesenskem delu prvenstva dvakrat rezultatsko boljši od nas, toda na to se ne oziramo, naša ambicija je popolnoma jasna. Najprej želimo napredovati v finale in potem osvojiti lovoriko. To, da je prva tekma v Ljudskem vrtu, na razplet ne bi smelo imeti bistvenega vpliva, za napredovanje bo treba vseh 180 ali več minut odigrati na visoki ravni. Zavedamo se, da so celjski cilji takšni kot naši in da nas čaka zahtevna naloga, a bomo vsekakor storili vse, da bi dosegli namen," se je na žreb odzval Ante Šimundža.

Drago Wernig - TAKA

Simon Rožman je razkril, da ni imel kakšne posebne želje. "Ker je logika preprosta. Če hočeš osvojiti trofejo, moraš premagati vsakega nasprotnika," je pojasnil trener celjskih grofov. "Sicer pa se seveda nadvse dobro zavedamo, da se bomo pomerili z evropskim Mariborom. Zahtevnost naloge je temu primerna, gotovo si bomo prizadevali, da bi se predstavili v čim boljši luči. Do tekem je vendarle še daleč, a sem že danes prepričan, da se obetata spektakularna obračuna in da bodo gledalci prišli na svoj račun," je nadaljeval obetavni strokovnjak.

Zasedba iz knežjega mesta je jeseni vijoličaste premagala tako v Areni Petrol kot v Ljudskem vrtu. To bi bil vsekakor lahko razlog za optimizem: "Iz tega vidika smo lahko z žrebom zadovoljni. Z Mariborčani imamo v tej sezoni dobre izkušnje in verjamem, da jih lahko presenetimo tudi v pokalnem tekmovanju."

ROŽMAN: UPAM, DA ODHODOV NE BO VEČ

Areno Petrol so v pričakovanju nadaljevanja prvenstva zapustili trije igralci, novim izzivom naproti so se odpravili Mislav Oršić, Anej Lovrečič in Dejan Djermanović. "Upam, da je odhodov konec," pravi Simon Rožman. Zdaj naj bi se začelo dogajati v nasprotni smeri. "Iščemo nove moči, z nekaterimi smo v stikih, nekaj jih je tudi na preizkušnji. Moja želja je, da bi dobili štiri igralce, bržčas so realnost trije. Radi bi zaostrili konkurenco v obrambi, zvezni vrsti in napadu," je razkril trener grofov, ki je z dozdajšnjim potekom priprav zadovoljen: "Potekajo po predvidenem programu, delovna vnema fantov je na visoki ravni."

Drugega finalista bo odločil obračun med Koprom in Domžalami. "Žreb kot žreb. V polfinalu ni pomembno proti komu igraš, saj moraš za osvojitev lovorike premagati vse. Vseeno pa smo veseli, da bo odločitev padla na našem igrišču," je povedal trener Domžal Luka Elsner, športni direktor Matej Oražem dodaja: "Vsekakor nas čakata izjemno izenačeni preizkušnji. Jasno je, da je pokal prioriteta Koprčanov v spomladanskem delu sezone, zato bodo dodatno motivirani. Morda je dobro, da prvo tekmo igramo v Kopru, saj je doma lažje držati ali loviti rezultat. Lahko bi rekli, da smo z žrebom zadovoljni, kljub temu pa se zelo dobro zavedamo, da bo treba za uvrstitev v finale odigrati dve težki tekmi in tako kot na prvenstvenih obračunih pustiti srce na igrišču."

Na Bonifiki so razplet žreba dočakali precej ravnodušno. "Kakšne posebne želje nismo imeli, saj preostale tri ekipe krojijo vrh prvenstvene lestvice in so v dvoboju z nami favoriti. S komerkoli bi se pomerili, bi bilo izjemno težko, toda tudi mi imamo svoje cilje. Prvi je kakopak napredovanje v finale in nato osvojitev pokala," je dejal Alen Ščulac.

Arsen Perić

Predsednik Ante Guberac je že pred dnevi poudaril, da je prepričan o tem, da bodo Koprčani v pokalnem tekmovanju odigrali še tri tekme in da se bodo na koncu tudi veselili lovorike. "Potrudili se bomo, da bi to dokazali tudi na igrišču. Vsekakor pa verjamem, da smo ambiciozen cilj sposobni uresničiti," je še povedal trener Kopra.

POFINALNA PARA
LUKA KOPER - DOMŽALE (15. april) (22. april)
MARIBOR - CELJE (15. april) (22. april)