Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
liz
liz
17.01.2015 14:53:47
Deli članek:

Navijači želel obračunati z upravo (video)

BBC

V škotskem drugligaškem derbiju bi se morala sinoči pomeriti Rangers in vodilni Hearts.

Dvoboj se je sicer začel, a bil v 25. minuti prekinjen zaradi sneženja, preostanek bo odigran pozneje. Kljub hladnemu vremenu, pa je bilo v Glasgowu še kako vroče.

Škotski velikan v zadnjih letih preživlja težke čase, zaradi denarnih težav je šel po koncu sezone 2011/12 v likvidacijo. Zato je nazadoval v četrto ligo. Letos nastopa med drugoligaši, po 20. krogih pa za vodilnim Heartsom zaostaja 13 točk, tako da se mu neposredno napredovanje v premier ligo počasi izmika.

Navijači so zelo nezadovoljni nad rezultati, še bolj pa nad delovanjem kluba. Zato so sinoči pred in po tekmi skušali obračunati s klubsko upravo.

Še dodatno jih je razjezil delničar kluba (in lastnik Newcastla) Mike Ashley, ki za posojilo v višini 13 milijonov evrov želi za garancijo kar stadion Ibrox in vadbene prostore v Murray Parku.

Ashley ima v lasti slabih devet odstotkov Rangersovih delnic, škotska nogometna zveza pa mu je preprečila, da bi njihovo število naraslo na 30 odstotkov. Pri Rangersu pa nujno rabijo denar, da bi sploh lahko izplačali januarske plače. 

Navijači so svojo jezo z različnimi parolami izrazili že na tribunah. Nato pa jih je okoli 600 po koncu srečanja prišlo pred klubske prostore, kjer so se želeli srečati z upravo. "Navijači, med katerimi smo tudi mi, nikomur ne bomo dali Ibroxa kot garancijo," je dejal predstavnik združenja, ki želi v zameno za denar dve mesti v upravnem odboru kluba.

Na kraju dogodka je bilo veliko policistov, ki so preprečili najhujše.