Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
br
br
23.08.2014 13:29:55
Deli članek:

RUDAR - KRKA: V Javornikovi vlogi Bulajić

Grega Wernig

Danes ob 20. uri na stadionu Ob jezeru derbi dna lestvice.

Dve zmagi in osem porazov. Takšen je skupni izkupiček tekmecev na stadionu Ob jezeru. Velenjčani so slavili enkrat, Novomeščani prav tako in popolnoma jasno je, da želijo drevi eni in drugi drugič osvojiti ves izkupiček.


Dogajanje v pričakovanju nove sezone je razkrivalo, kaj bi se utegnilo dogajati z Velenjčani. Odhajali so pomembni členi ekipe, toda kljub temu je ena zmaga na petih preizkušnjah manj od pričakovanj. A dejstvo je, da je podoba knapov boljša od rezultatov.
"Menim, da nimamo krize igre, ta je na primerni ravni, največ težav nam povzroča realizacija. Seveda verjamem, da nam bo čim prej steklo," je že večkrat poudaril trener Rudarja Jernej Javornik, ki ga tokrat ne bo na domači klopi. Dogajanja na igralni površini bo spremljal s tribune, kar je posledica kazni zaradi izključitve na zadnjem gostovanju v Stožicah, ko je ogorčen zaradi sodniške odločitve jezno brcnil bidon za vodo. Menda proti delivcu pravice ... Ekipo Rudarja bo tako vodil pomočnik Spasoje Bujajić, a to velenjskih namenov seveda ne spreminja niti za milimeter. "Seveda je naša velika želja zmagati in storili bomo vse, kar je v naših močeh, da bi nam uspelo," je po petkovem popoldanskem treningu povedal Jernej Javornik.

Nasprotnik se zdi pravšnji, Krka ne blesti. Med tednom se je celo sestal UO prvoligaša s Portovala in ni jih bilo malo, ki so pričakovali kakšno kadrovsko spremembo, toda vodilni možje so se odločili drugače. Bodo po gostovanju v Velenju znova prisiljeni sestankovati?