zahi hawass Svet24.si

Resnični Indiana Jones

david cameron, kijev Svet24.si

Britanski zunanji minister z izjavo prestopil ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

hisa tomc LJ-pl007 Reporter.si

To so hiše, ki jih evropski poslanci Zver, Tomc ...

doncic Ekipa24.si

Luka Dončić po veliki zmagi: 'Počutim se ...

poroka-na-prvi-pogled, 3 Njena.si

Poroka na prvi pogled: Kaj je razlog za Olgine ...

1714382871-006-cel-oli-240428-lv-1714382855842 Ekipa24.si

Celjani mislijo resno! Snubili Modrića in ...

tp
tp
0 22.08.2014 23:08:16

Obtožbe na Otoku: homofob, seksist, rasist...

Reuters
Angleško nogometno javnost v tem trenutku pretresa škandal, ki so jo zakuhali nekdanji trener Cardiff Cityja Malky Mackay, zdaj že nekdanji športni direktor Iain Moody in zveza trenerjev.
Ko je dva dni pred začetkom priprav trenersko mesto  Crystal Palaca zapustil Toni Pullis, si verjetno nihče ni mislil, da bo ta njegova šokantna poteza le začetek celotne zdrahe. V iskanju njegovega naslednika se je kot ime najresnejšega kandidata pojavilo ime nekdanjega trenerja Cardiff Cityja Malkyja Mackayja.

Še več, vse je kazalo, da bo vsak hip predstavljen kot najnovejši trener v prvoligaški druščini vse do trenutka, ko so iz njegovega nekdanjega kluba na naslov angleške nogometne zveze poslali dokumentacijo, ki njega in športnega direktorja Crystal Palaca Moodyja (tudi on je bil lani odpuščen v Cardiffu) bremenijo nešportnega ravnanja. Izkazalo se je, da se obtožbe nanašajo na sporočila, izmenjana med obema vpletenima, nekatera od njih pa so bila homofobična in rasistična. "Nič ni kot Žid, ki vidi, kako se mu denar izmika med prsti," se je glasilo sporočilo, ki se je nanašalo na nogometnega agenta Phila Smitha, spet drugo je bilo: "On je kača, gejevska kača. Ne moreš mu zaupati," sta o uslužbencu enega drugega kluba še povedala. Eno od sporočil se je nanašalo tudi na potencialne okrepitve: "Med njimi ni veliko belih obrazov, toda vredno je premisliti."


Takoj se je odzval in seveda opravičil tudi Mackay: "Nimam nobenega izgovora. To se je zgodilo v času, ko sem bil pod gromozanskim pritiskom in v stresu zaradi odnosov v nekdanjem klubu. Toda še enkrat, to ni izgovor. Vodil ekipo ljudi in to se ne bi smelo zgoditi. Toda sem le človek in delam napake." S tem pa afere še ni bilo konec. Svoje je pristavilo tudi združenje trenerjev, ki so podali neposrečen odziv na celotno zadevo, in glede rasističnih in ostalih neprimernih opazk, zapisali, da je šlo za prijateljsko šalo. Kaj šaljivega so videli v tem, ni jasno.

In zakaj je pravzaprav prišlo do tega? Lahko bi rekli, da se je Cardiff na nek način skušal oddolžiti. Za kaj? Nekdo je namreč na tekmi anleške lie minulo sezono med omenjenima kluboma izdal začetno enajsterico Cardiffa Crystal Palacu. Tekma se je končala z zmao slednjih s 3:0, Valižani pa so na koncu osvojili zadnje mesto in so se morali preseliti v druoligaško druščino.

Članki iz rubrike