sekolar, mizna krožna žaga Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

1715949373-dsc06037-1715949336712 Necenzurirano

"Ne morem izključiti, da so na uradu vzporedno ...

jure bracko evita hanzic zvezdana lubej mediaspeed Reporter.si

Pravnomočno poražena NKBM: šlo je za tipično ...

nika vodan af Ekipa24.si

Uau! Bi jih prepoznali? Slovenske junakinje zime ...

skrito-v-raju Njena.si

Skrito v raju: Renato šokiral z maščevanjem

luka doncic pljunil Ekipa24.si

Kaj? Luka Dončić je v neposrednem prenosu med ...

nu
nu
0 22.08.2014 17:40:28

Ronaldo bo igral, Oblak ne

Reuters
Pred jutrišnjim začetkom nove sezone španskega prvenstva bodo na Pirenejskem polotoku dobili zmagovalca superpokala.
Pri tem pa po ustaljeni praksi iz zadnjih let ne moremo trditi, da bomo lastnika prve lovorike za letošnje tekmovalno obdobje dobili danes. Povratna tekma z začetkom ob 22.30 se namreč v nobenem primeru ne more končati pred polnočjo, v primeru podaljškov in enajstmetrovk pa bi se vse skupaj lahko zavleklo vse tja do poldruge sobotne ure.

In slednje je vse prej kot nemogoče, kajti madridska rivala Real in Atletico sta se na prvi tekmi v noči na sredo (tisto srečanje se je začelo celo pol ure pozneje) razšla z izidom, ki po dodatnih zapletih kar kliče. Zlahka si je mogoče predstavljati scenarij, po katerem bi španski in pokalni prvak tudi nocoj igrala 1:1 ter svoj dvoboj podaljšala še globlje v jutrišnji dan.

OBLAK OSTAJA NA KLOPI
Sicer pa je bilo v obdobju med prvim in povratnim srečanjem glavno vprašanje, ali bo pripravljen prvi zvezdnik kraljevega kluba Cristiano Ronaldo, ki je moral v torek odidi z igrišča, a se v sredo zaradi manjše poškodbe nanj ni vrnil. Z drugimi besedami, ob odmoru med polčasoma je ostal v slačilnici in zdelo se je, da bo moral izpustiti tudi današnjo tekmo na stadionu Vicente Calderon.


"Povsem normalno je treniral in je popolnoma pripravljen," je trener Carlo Ancelotti to možnost zavrnil in dal vedeti, da bo Portugalec igral. Morda celo v začetni enajsterici, zagotovo pa najmanj kot rezerva.

Ob tem pa je italijanski strateg dokončno razjasnil še nekaj bolj kompleksnega, in sicer status argentinskega zvezdnika Angela Di Marie, ki je na prvi tekmi ob navdušenju navijačev odigral le nekaj minut in danes verjetno sploh ne bo stopil na igrišče. "Dal nam je vedeti, da želi oditi," je dejal Italijan, pri čemer ne gre za nikakršno presenečenje, saj si Argentinec želi igrati pomembnejšo vlogo, kot mu jo namenja Real.

Sploh po prihodu Jamesa Rodrigueza je Di Maria zacementiran na klopi za rezerviste, kjer pa bo, le da na drugi strani, današnjo tekmo začel tudi slovenski vratar Atletica Jan Oblak.

Članki iz rubrike