Annalena Baerbock Svet24.si

Sledi kibernetskega napada na nemško vladajočo ...

ženska Svet24.si

Iskrenost do samega sebe je najboljša ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

hisa tomc LJ-pl007 Reporter.si

To so hiše, ki jih evropski poslanci Zver, Tomc ...

mbappe Ekipa24.si

"Tako hitro kot teče Mbappe, sem jaz tekel v ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

doncic Ekipa24.si

Dallas slavi! Luka Dončić in druščina ...

tp
tp
0 23.08.2014 00:20:17

Oblakov Atletico do superpokalne lovorike

Čeprav je na obeh tekmah sedel na klopi, tudi Janu Oblaku pripada košček pogače oziroma superpokalne lovorike. Z zadetkom Maria Mandžukića že v 2. minuti tekme se je Atletico veselil zmage nad Realom. Prva tekma se je končala z 1:1.

Dan, oziroma ko je sodnik s piskom označil konec tedna, le še nekaj ur pred začetkom nove sezone španskega prvenstva, sta se mestna tekmeca iz španske prestolnice pomerila še na drugi tekmi superpokala.

Če smo morali na oba zadetka na prvi tekmi, ki jo je na stadionu Santiago Bernabeu, čakati vse do zadnjih desetih minut ali prevedeno v slovenski čas skoraj do enih ponoči, je Atletico takoj poskrbel za razburjenje. Natančneje že v drugi minuti, ko je navijače belo-rdečih z zadetkom na noge dvignil hrvaški napadalec Mario Mandžukić, ki je tako kot Jan Oblak, ki je tudi tokrat tekmo spremljal s klopi, poleti okrepil vrste aktualnih španskih prvakov.

Nadaljevanje tekme nam je pričakovano prineslo pritisk varovancev Carla Ancelottija z zvezdniško zasedbo na čelu, do prve resne priložnosti pa so galaktiki prvič prišli v 25. minuti preko Jamesa Rodrugueza, vendar je Miguel Moya njegov strel ubranil. Mladenič, ki je nazadnje igral pri Monacu, je v nadaljevanju še nekajkrat pokazal svoje nogometne sposobnosti, a v prvem polčasu se mreža Atletica ni zatresla. Je pa zato za veliko razburjenje poskrbel rdeč karton, ki ga je le minuto po tem prejel Diego Simeone zaradi pretiranega razburjenja nad četrtim sodnikom, ko ta Juanfranu ni takoj dovolil nazaj na igrišče. Ob koncu prvega polčasa sta imela svoje priložnosti tako kolumbijski kot valižanski dragulj Gareth Bale, a brez uspeha.

Nadaljevanje nam je prineslo tekmo novih razsežnosti, Carlo Ancelotti je namreč namesto Tonija Kroosa v igro poslal Cristiana Ronalda. A vendarle so nas le milimetri ločili od novega hitrega zadetka Atletica, saj je Koke zadel vratnico, Mandžukić pa odbite žoge ni uspel poslati za hrbet Ikerja Casillasa. Boj za vsak centimeter igrišča in vsako žogo je sklop besed, s katerimi bi najlaže opisali poskus belega baleta, da pride vsaj do podaljška in Atletica, da zapečati zmago in sezono začne s superpokalno lovoriko. In jo tudi je, drugič v zgodovini in prvič po letu 1985. Za nameček je moral v izdihljajih tekme po drugem rumenem kartonu zelenico predčasno zapustiti Luka Modrić.

Posnetek zadetka Maria Mandukića

ATLETICO MADRID - REAL MADRID 1:0 (1:0)      1:1*

1:0 Mandžukić (2)

Atletico Madrid: Moya; Juanfran, Miranda, Godin, Siqueira; Gabi, Tiago; Raul Garcia (od 89. Niguez), Griezmann (od 73. Jimenez), Koke; Mandžukić (od 85. Rodriguez).
Real Madrid: Casillas; Coentrao (od 70. Marcelo), Ramos, Varane, Carvajal; Kroos (od 46. Ronaldo), Xabi Alonso, Modrić; Rodriguez (od 64. Isco), Benzema, Bale.

*Izid prve tekme
Galerija

Članki iz rubrike