Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ro
ro
23.08.2014 12:03:55
Deli članek:

OLIMPIJA - GORICA: Ni prvič, toda letos ...

Nikola Miljković

Danes ob 17. uri v Stožicah.

Po obdobju negotovosti, ko je bila nadaljnja usoda Olimpije celo vprašljiva, je Stožice zajel val optimizma. Zeleno-beli so prvenstvo začeli s tremi zmagami, med tednom so bili uspešni tudi v pokalnem tekmovanju in na krilih stoodstotnega izkupička čakajo obračun z Goričani, ki so se prejšnji konec tedna naposled veselili vsega izkupička.


Navijači Olimpije verjamejo, da je letos tisto leto. Ni prvič. Verjeli so tudi v preteklih sezonah, toda nato se je na lovu za Mariborčani vedno nekaj zalomilo. A zdaj so vnovič prepričani, da so se zmaji sposobni zavihteti na vrh, kar pa bo gotovo lažje uresničljivo, če bodo optimizem namesto na raznoraznih forumih izrazili s prihodom na stadion. Da tribune v Stožicah ne bodo več tako grozljivo prazne.

Danes imajo prvo priložnost, v prestolnico prihajajo aktualni pokalni prvaki. "Nobena tekma ni lahka. Ne glede na to, ali igrate s zadnjeuvrščenim moštvom ali z najboljšim. Gorica se po malce slabšem začetku očitno prebuja, kar je pokazala na zadnjem srečanju, ko je v drugem polčasu brez težav strla odpor Radomelj. A če bomo pravi in na ravni dozdajšnjih preizkušenj, potem računam na ugoden razplet," je optimist Nik Omladič, ki je sezono odprl s tremi goli iz prostih strelov.

ČE KOMAJ ČAKAŠ, ...
Pomemben adut bi utegnil biti povratnik v zmajevo gnezdo. "Čaka nas nova težka preizkušnja, v katero moramo vstopiti z enakim elanom in željo po zmagi kot na predhodnih. Z odgovorno, potrpežljivo in borbeno igro želimo zmagati še petič zapored. Če bomo na pričakovani ravni, verjamem, da lahko premagamo sicer zelo kakovostno ekipo Gorice," pravi 20-letni Miha Zajc in hvali ozračje v slačilnici: "Ko igralec oziroma moštvo komaj čaka naslednjo preizkušnjo, pomeni, da so stvari postavljene na želeno raven. Nimamo težav s poškodbami, kar je dovolj velik razlog za optimizem pred obračunom z Gorico. Ponavljam, če bomo upoštevali trenerjeva navodila in izpolnjevali dogovorjene naloge, se nam za končni izkupiček ni treba bati."

TEMELJI SO DOBRI
Goričanom je končno odleglo. Dočakali so tako zelo želeno in pričakovano zmago, v drugem polčasu dvoboja z Radomljami se jim je naposled odprlo, kar je za tekmo v Ljubljani vsekakor dobra popotnica. "Zmaga nad Radomljami nam veliko pomeni. Ekipa se je, ne glede na poraze, tudi na prejšnjih tekmah predstavila z dobro igro. Če podrobno analiziramo prejšnja srečanja, smo si vedno priigrali priložnosti, ampak ko ne steče, ko ne dosežeš zadetka, si najbolj pogosto kaznovan že za prvo napako," je povedal pomočnik trenerja Luigija Apollonija Bruno Redolfi in nadaljeval: "Trudili smo se, da je bila ekipa ves čas enotna in da smo ohranjali primerno vzdušje, kajti v takšnih situacijah lahko moštveni duh hitro pade. To se ni zgodilo, nadaljevali smo delo, res pa je, da je zasedba prenovljena, v njej je veliko novih, mladih igralcev, ki potrebujejo čas. Ampak temelji so dobri in verjamemo, da lahko tudi v tej sezoni naredimo dober rezultat. Uspeh proti Radomljam je prišel v pravem trenutku in je nagrada za trud, ki ga fantje vlagajo v delo."

NA KAKŠNI RAVNI UIGRANOSTI
Modro-beli se kajpak zavedajo, da so Ljubljančani favoriti, vendar to ne pomeni, da so puško že vrgli v koruzo. "Olimpija je po odličnem začetku polna samozavesti. Tekma je za nas zelo pomembna, saj želimo videti, na kakšno raven smo dvignili našo uigranost in pripravljenost. Ugoden razplet v Stožicah bi bil za nas zelo vzpodbuden in na gostovanje odhajamo z namenom, da se predstavimo z dobro igro in iztržimo temu primeren izid," je povedal Bruno Redolfi, Luka Majcen, ki je dvakrat zatresel mrežo novega prvoligaša, dodaja: "Upam na drugo zmago, to bi pomenilo začetek niza uspehov. Olimpija je sestavila homogeno ekipo, ki ji gre odlično, a menim, da nismo nič slabši."

Nikola Miljković
Mladi moči Olimpije: Miha Zajc in Nik Kapun.