Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
tp
tp
17.08.2014 10:38:54
Deli članek:

Van Gaal: Ne bi moglo biti slabše

Reuters

Po izjemnem pripravljalnem obdobju, ko Manchester United ni priznal poraza in med drugim premagal tudi madridski Real, ga je na prvi tekmi odpravil Swansea.

Seveda si lahko predstavljate, za kakšen šok so poskrbeli Valižani v gledališču sanj. Pa ne le za šok, tudi za veliko nezadovoljstvo. Navijači so ob van Gaalovem nastopu na mesto trenerja upali na s soncem obsijane dneve in lepšo prihodnost, na prvi tekmi sezone pa so stadion zapuščali še pred zadnjim sodniškim žvižgom. 

Tudi Nizozemec na klopi rdečih vragov ni mogel biti pretirano zadovoljen: "Po takšni pripravljalni sezoni in zmagah nato doživeti poraz na prvi tekmi je nekaj najslabšega. Spet smo zgradili samozavest, ki pa bo po tem še kako načeta," je bil njegov komentar, navijače pa je skušal pomiriti z besedami, da je v vsakem klubu, kjer je deloval, potreboval tri mesece časa, da so se igralci navadili na njegov način dela: "V prvem polčasu so bili moji igralci videti zelo živčno, delali so napake. Morajo se navaditi na visoka pričakovanja, saj je to Manchester United. Seveda sem razočaran, toda zapomniti si moramo, da je to le ena od mnogih tekem in da zdaj ni še nihče prvak."