Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
dm
dm
16.08.2014 16:42:44
Deli članek:

Celtic pustošil v Glasgowu

celticfc.net

Nogometaši Celtica, ki se bodo v sredo v zadnjem krogu kvalifikacij za ligo prvakov v Ljudskem vrtu pomerili z Mariborom, so danes odigrali drugo tekmo v škotskem premiershipu in na domačem Celtic Parku slavili s kar 6:1 proti Dundee Unitedu.

Kot vse kaže, so škotski prvaki po dveh zanesljivih porazih proti poljski Legii le nekako ujeli svojo formo. Pred tremi dnevi so v prvem krogu škotskega prvenstva v gosteh z 3:0 premagali St. Johnsone, danes pa so bili še bolj učinkoviti, na domačem igrišču so proti Dundee Unitedu slavili z rezultatom 6:1.

Domači trener Ronny Deila je tokrat priložnost od prve minute ponudil novemu centralnemu branilcu, Belgijcu Jasonu Denayerju, ki se je na Celtic Park na enoletno posojo preselil iz vrst angleškega prvaka Manchester Cityja in mladi branilec se je svojemu trenerju za izkazano zaupanje oddolžil na najboljši možni način, že v 4. minuti je namreč zabil prvi zadetek v zeleno-belem dresu. 

Celtic je tudi v nadaljevanju igral odlično, čeprav je treba izpostaviti, da so imeli tudi nogometaši Dundee Uniteda kar nekaj lepih priložnosti, da bi dosegli zadetek in če bi bili malce bolj natančni pri zaključkih, bi se lahko tekma razpletla na povsem drugačen način. A gostje so bili nezbrani, medtem ko so domači svoje priložnosti spreminjali v zadetke. 

Do polčasa so preko Commonsa in Johansena še dvakrat zatresli mrežo Dundeeja in na odmor odšli z visoko prednostjo 3:0, nato pa preko Stokesa in Bergeta prišli do vodstva s 5:0. Tolažilni zadetek za goste je v 71. minuti dosegel Rankin, končni rezultat pa je globoko v sodnikovem podaljšku s svojim drugim zadetkom na tekmi postavil Berget.