Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
STA/nu
STA/nu
16.08.2014 22:28:28
Deli članek:

Ljubljančani še naprej stoodstotni

Nikola Miljković

Nogometaši Olimpije še naprej igrajo odlično. Tudi na tretji tekmi v novi sezoni državnega prvenstva so zmagali in tako ostajajo stoodstotni. V Stožicah je padel velenjski Rudar.

Čeprav so Velenjčani odločneje začeli tekmo, so zeleno-beli povedli v šesti minuti, potem ko je zadel Aleksandar Rodić s približno desetih metrov malo z desne strani. V nadaljevanju je igra potekala med obema kazenskima prostoroma, zaključni streli so bili redki.

Zelo nevarno pa je bilo v 16. minuti, ko je Dragan Jelić iz bližine zadel prečko. Po pol ure igre se je okvir vrat spet tresel, takrat po zaslugi Filipa Valenčiča, ki je prodrl v kazenski prostor, žogo že poslal mimo Matjaža Rozmana, a zadel vratnico. Sledilo je še nekaj poskusov na obeh straneh, med drugim je v 40. minuti nevarno meril Boban Jović, ki je le za malo zgrešil cilj.

V uvodu drugega polčasa je bilo dogajanje na igrišču malce bolj mirno, gledalci so sicer videli nekaj poskusov na obeh straneh, a so bili ti bolj ali manj nenevarni. A gostitelji so kazali vse večjo željo po novem zadetku, nekajkrat prišli do strelov iz ugodnih položajev, a so bili nenatančni (Nik Kapun) ali preslabi (Darijan Matić).

V 79. minuti pa je prišlo do povišanja vodstva domačih. Najprej je Alen Bukšek dobil (bržčas prestrogo) rdeč karton zaradi prekrška nad Andražem Šporarjem (klop je moral zapustiti tudi trener gostov Jernej Javornik), nato pa je prosti strel z 20 metrov izvrstno izvedel Nik Omladič in žogo pospravil pod prečko za 2:0. Miran Burgić je v 83. minuti sam prišel pred Rozmana, ki pa je odlično posredoval, tako da je ostalo pri 2:0.


OLIMPIJA - RUDAR 2:0 (1:0)

Ljubljana - Stadion Stožice. 500 gledalcev. Glavni sodnik: Nejc Kajtazović (Kranj)
Strelca: 1:0 Rodić (6.), 2:0 Omladič (79.). 
OLIMPIJA: Šeliga, Jović, Rodić (od 74. Burgić), Matić, Šporar (od 86. Vukčević), Valenčič (od 46. Zajc), Delamea Mlinar, Omladič, Kapun, Bajrić, Mitrović. 
RUDAR: Rozman, Bukšek, Stjepanović (od 77. Kocić), Rošer, Firer, Črnčič, Jelić (od 61. Plesec), Jahić, Tolimir (od 61. Babić), Radujko, Knezović. 
Rumeni kartoni: Šeliga, Delamea Mlinar; Jahić, Jelić, Stjepanović, Rošer, Radujko. 
Rdeč karton: Bukšek (79.).