Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
tp
tp
17.08.2014 09:00:50
Deli članek:

Oblak na debiju pokazal svojo kakovost

Atletico Madrid

Po tem, ko je okreval po poškodbi mišice, je novopečeni član Atletica Jan Oblak vendarle stopil med vratnici v finalu turnirja za pokal Ramon de Carranza.

Oblak je za aktualne španske prvake podpisal že pred dobrim mesecem dni, na svojo prvo tekmo pa je moral počakati zaradi poškodbe mišice, zaradi katere je moral izpustiti kar tri tedne treningov in tudi ameriško turnejo. Zdaj pa je vendarle prišel na svoj račun.

Škofjeločan je svoja vrata ohranil nedotaknjena, rdeče-beli pa so na koncu osvojili pokal po zmagi z 2:0. Za Atletico sta v finalu turnirja zadela Saul Niguez (33.) in Jose Maria Gimenez (71. minuta), poleg Oblaka, ki je nekajkrat uspešno posredoval in ohranil svojo mrežo nedotaknjeno, pa se je izkazal še en debitant pri Atleticu, Mehičan Raul Jimenez. Kapetan Mario Suarez je po tekmi nekaj besed namenil tudi najdražjemu slovenskemu nogometašu, ki je po njegovem mnenju "varno in učinkovito posredoval in je odličen vratar." V zadnjih dneh so se iz vrst Benfice pojavile izjave predsednika Luisa Filipeja Vieire, da naj bi ji Atletico ponudil Oblaka, vendar pa so te izjave pri klubu iz španske prestolnice odločno zanikali. 


Sicer pa so vse misli Atletica v tem trenutku usmerjene v prvo tekmo španskega superpokala, ki bo na sporedu v torek ob 23. uri na stadionu Santiago Bernabeu, povratna na stadionu Vicente Calderon pa bo v petek ob 22.30.