Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
md
md
16.08.2014 21:09:47
Deli članek:

Kekova Rijeka še naprej navdušuje

Grega Wernig

Kdo lahko zaustavi Rijeko? To je vprašanje, ki si ga v zadnjih tednih ne postavljajo samo na Hrvaškem, ampak tudi drugod po Evropi.

Hrvaška Rijeka, ki jo s klopi vodi nekdanji slovenski selektor Matjaž Kek, nadaljuje s fantastičnimi predstavami in še naprej ruši vse pred seboj. Danes je na domači Kandridi s 3:0 ugnala Slaven Belupo in nanizala že petnajsto zaporedno zmago na uradnih preizkušnjah! 

Kdo ve, kaj si o vsem tem mislijo pri moldavskem Šerifu, s katerim se bo Rijeka pomerila v četrtek v play-offu za uvrstitev v skupinski del lige Europa. Prepričani pa ste lahko, da njihovim skavtom ni bilo prijetno gledati današnjega obračuna na Kantridi, kjer so Kekovi varovanci znova dokazali, da upravičeno skupaj z zagrebškim Dinamom zasedajo vrh lestvice in da so v tem trenutku morda celo močnejši od aktualnih hrvaških prvakov. 

Slaven Belupo proti tako razigrani Rijeki ni imel nobenih možnosti. Vsega je bilo konec praktično po devetih minutah, ko je semafor kazal izid 2:0. Zadela sta Ivan Tomečak in najboljši napadalec Rijeke Andrej Kramarić. Obetavni napadalec, ki je v preteklosti igral za Dinamo in ki so ga prejšnja leta povezovali tudi s prestopom v Maribor, je do konca prvega polčasa zabil še en zadetek in dokončno odločil zmagovalca.

V drugem polčasu so aktualni hrvaški podprvaki brez večjega naprezanja tekmo rutinirano pripeljali do konca in zdaj z velikim optimizmom čakajo četrtkov večer, ko bo na Kantridi gostoval Šerif iz Tiraspola. Obračun proti moldavskemu klubu bo zagotovo poseben za slovenskega nogometaša, ki si kruh služi na Reki, Mirala Samardžića. Centralni branilec, ki tokrat na tekmi proti Slaven Belupu ni igral, je namreč pred prihodom v Rijeko štiri leta nosil dres Šerifa. Današnja tekma pa bo v posebnem spominu ostala tudi Goranu Cvijanoviću, ki je pred dnevi na Reko prišel iz Maribora. Osemindvajsetletni Primorec je namreč v 70. minuti debitiral v dresu Rijeke, ko je zamenjal Mata Jajala.