Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
STA/nu
STA/nu
16.08.2014 22:36:39
Deli članek:

Domžalčani pet od pet

Grega Wernig

Nogometaši Domžal so v novo sezono krenili naravnost fantastično. V petih tekmah so zabeležili pet zmag, ob tem pa še vedno niso dobili zadetka. Njihova naslednja žrtev je bila Krka.

Uvod dvoboja v Domžalah ni bil posebej razburljiv, kar zadeva priložnosti. Še najbolj nevarno je bilo v šesti minuti, ko je s 25 metrov z volejem poskusil Benjamin Morel, Matku Obradoviću je žoga ušla iz rok in med nogama proti golovi črti, a jo je še pravočasno ujel.

Sledilo je nekaj nenatančnih poskusov predvsem domače ekipe, ki je od 25. minute dalje imela številčno premoč. Danijel Rašić je namreč kot zadnji igralec v obrambi zrušil Rudija Požega Vancaša, sodnik pa mu je pokazal rdeč karton. V 34. minuti so gledalci videli novo priložnost domačih. Prosti strel s 25 metrov je izvedel Morel, meril je v desni kot vrat gostov, izkazal pa se je Obradović.

Domžalčani so se tudi v uvodu drugega polčasa trudili prebiti obrambno naravnano igro Krke, v 48. minuti je tako Joshua Parker poskusil s strelom s 25 metrov, a neuspešno, trener domačih Luka Elsner pa je nato poživil igro v napadu z vpoklicem Aneffa. To se mu je kmalu obrestovalo. Najprej je slednji v 52. minuti poskusil z glavo, žogo pa sta branilca gostov odbila na golovi črti, v 56. minuti pa je poskrbel za vodstvo.

Saša Aleksander Živec je z leve strani podal pred vrata, kjer je Aneff z lepim strelom z glavo matiral Obradovića. V 63. minuti je eno redkih priložnosti zapravila Krka, potem ko je do strela z glavo s sedmih metrov prišel Marin Perić, izkazal pa se je Nejc Vidmar. Dve minuti pozneje je Parker s 16 metrov meril mimo vrat, dokončno pa so domači zmagovalca odločili v 87. minuti, ko se je po kotu žoga odbila do Uroša Koruna, ki je z volejem zadel desni kot vrat Krke.


DOMŽALE - KRKA 2:0 (0:0)

Domžale - Športni park. 600 gledalcev.  glavni sodnik: Bojan Mertik (Odranci).
Strelca: 1:0 Aneff (56.), 2:0 Korun (87.).
DOMŽALE: Vidmar, Skubic, Horić, Požeg-Vancaš (od 85. Podlogar), Živec, Parker, Majer, Janža, Morel (od 67. Maksimović), Korun, Husmani (od 52. Aneff).
KRKA: Obradović, Žižić, Fuček (od 89. Žugelj), Jurić (od 75. Novosel), Šaban (od 62. Kramarič), Ihbeisheh, Ejup, Dežmar, Rašić, Perić, Kastrevec.
Rumeni kartoni: Skubic, Horić; Jurić, Kastrevec, Ihbeisheh, Šaban.
Rdeči karton: Rašić (25.).