Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
STA/nu
STA/nu
13.08.2014 10:09:45
Deli članek:

Da ne bodo policaji preobremenjeni

vszi

Na praznik dela, 1. maja 2015, v nemški prvi in drugi ligi ne bo odigranega nobenega obračuna.

Nova sezona se bo v bundesligi začela naslednji konec tedna, vodstvo tekmovanja pa je sporočilo, da naslednje leto 1. maja ne bo nobene tekme v prvi ali drugi ligi. Vzroki za takšno odločitev so predvsem varnostni, saj bodo imele v prazničnih dneh policijske enote po pričakovanjih veliko dela na demonstracijah.

"Notranjemu ministrstvu smo podali zagotovila, da v tej sezoni ne bo nogometnih tekem 1. maja. Tako na ta dan ne bo tekem ne v prvi ne v drugi ligi, policija bi bila namreč ob dodatnih nalogah na nogometnih stadionih preobremenjena," je odločitev za premor ob prazniku dela pojasnil direktor lige DFL Andreas Rettig.

V Nemčiji so se v preteklosti že dogovorili za takšno sodelovanje, policistom se tako že 1. maja 2011 ni bilo treba ukvarjati še z morebitnimi izgredi na stadionih. "To kaže, da smo pripravljeni na dogovor ter da se zavedamo naše odgovornosti," je dejal Rettig.

Sicer pa se v bundesligi obeta tudi novost, znana z letošnjega svetovnega prvenstva: razpršilo s peno, ki ga bodo sodniki uporabljali za označevanje razdalj pri prostih strelih. Novosti še ne bodo uveljavili takoj na začetku sezone, po posvetu s sodniško organizacijo pa naj bi njegovo uporabo vendarle uvedli prav kmalu.