Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
il
il
12.08.2014 23:20:52
Deli članek:

Moreno novinec številka osem

Wikipedia

Že nekaj časa so se pri Liverpoolu ozirali za branilcem Seville Albertom Morenom.

Zdaj je dokončno postalo jasno, da se 22-letni Španec seli na Anfield. Redsi bodo za igralca, ki je do zdaj zbral tudi tri nastope za špansko izbrano vrsto, odšteli 18 milijonov evrov, odškodnina pa se z dogovorjenimi dodatki lahko zviša na okroglih 20 milijonov.

Trener Brendan Rodgers je že po koncu minule sezone govoril o tem, da si želi okrepiti levo stran branilske vrste, prav Moreno pa je bil njegov prvi izbor.

Pri Sevilli igralca niso želeli izgubiti za manj kot 20 milijonov evrov, tudi trener Unai Emery je dejal, da nanj računa v tekmi evropskega superpokala z madridskim Realom.

Andaluzijcem na koncu vendarle ni uspelo zadržati Morena. Predstavniki Liverpoola in Seville so se o prestopu dogovorili le nekaj ur pred srečanjem v Cardiffu, zato je igralec omenjeni dvoboj izpustil. Igralec pa se je tudi že poslovil od svojih dozdajšnjih soigralcev pri Sevilli.

Morena od podpisa pogodbe z aktualnim angleškim podprvakom tako loči le še zdravniški pregled. Španec pa bo postal osma okrepitev Redsev v poletnem prestopnem roku.
http://www.ekipa24.si/clanek/nogomet/evropski-pokali/53ea7d99e855b/real-osvojil-evropski-superpokal