Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
dm
dm
12.08.2014 22:46:42
Deli članek:

Real osvojil evropski superpokal

Reuters

Vsi nogometni žarometi so bili nocoj usmerjeni v Cardiff, kjer sta se v boju za evropsko superpokalno lovoriko pomerila Real Madrid in Sevilla. Španski derbi so z 2:0 dobili nogometaši belega baleta, ki so že v uverturi v novo sezono dokazali, da bodo tudi letos izjemno močni.

Če bi malce pretiravali, bi lahko včerajšnji dvoboj označili tudi kot dvoboj Davida in Goljata. Seveda ne moremo nikakor govoriti o tem, da je Sevilla majhen klub in da je v tekmo proti Realu krenila brez vsake možnosti za slavje, a glede na dogajanje na letošnji nogometni tržnici, kjer so Andaluzijci izgubili glavni motor svoje igre, Hrvata Ivana Rakitića, Madridčani pa so svoje že tako fantastično moštvo še dodatno okrepili z zelo kakovostnima Kroosom in Jamesom Rodriguezom, je bilo jasno, da so možnosti Seville zares majhne.

Že samo bežen pogled na začetno enajsterico je dal slutiti, da bodo aktualni zmagovalci lige Europa tokrat v Cardiffu v velikih težavah. V taboru Andaluzijcev so se verjetno spraševali, kako zaustaviti vse te zvezdnike galaktikov. V prvi postavi so začeli prvi zvezdnik svetovnega prvenstva v Braziliji James Rodriguez, odlični francoski napadalec Karim Benzema, ki se je prav tako zelo izkazal na mundialu, v vezni vrsti sta iz ozadja pretila tudi hrvaški reprezentant Luka Modrić in svetovni prvak Toni Kroos. Seveda pa sta največjo nevarnost, tako kot je to pri belemu baletu že v navadi, predstavljala »domačin« v Cardiffu Gareth Bale in prvi zvezdnik Reala Cristiano Ronaldo.

Prav naveza Bale – Ronaldo je v trideseti minuti zrežirala prvi zadetek Madridčanov. Na levi strani je dobil žogo Valižan, ki je s filigransko natančno podajo v kazenskem prostoru našel Portugalca, ta pa je brez težav povedel svoje moštvo v vodstvo. Fantastični portugalski nogometaš je ob začetku drugega polčasa z močnim in natančnim strelom še drugič na tekmi premagal sonarodnjaka Beta v vratih Seville in dokončno zapečatil usodo Andaluzijcev.

Ronaldo je s tema dvema zadetkoma lastnoročno poskrbel, da v svojo sobo s klubskimi lovorikami obesi še zadnjo medaljo, ki mu je manjkala in dokaže vsem zlobnim jezikom, ki so v zadnjem času, ko se je ubadal s poškodbami, znova začeli dvomiti vanj, da je še vedno eden izmed najboljših nogometašev na svetu. Ob tem pa je še enkrat več dokazal, da mu ekipa Seville zares leži, Portugalec je namreč v Cardiffu zabil še sedemnajsti in osemnajsti zadetek Andaluzijcem v svoji karieri.
Reuters