Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ku
ku
24.02.2015 08:13:02
Deli članek:

Hitri Dragić navdušil tudi Wada (video)

Reuters

Košarkarji Miami Heat so vknjižili pričakovano zmago na domačem parketu proti Philadelphii, odlično pa se je odrezal Goran Dragić, ki je bil s 23 točkami in desetimi podajami drugi strelec tekme.

Najboljši slovenski košarkar Goran Dragić je potreboval le dve tekmi, da je obnorel Miami in soigralce. Na prvi tekmi proti New Orleansu je dosegel zanj skromnih 12 točk, na drugi pred domačimi gledalci pa je ekipo popeljal do zmage in z dvojnim dvojčkom - 23 točk, 10 skokov - potrdil, da je velika okrepitev za trikratne prvake lige NBA.

Pohvale na račun starejšega od bratov Dragić so po tekmi deževale z vseh koncev. Na twitterju sta se mu za odlično predstavo zahvalila soigralca Dwyane Wade in Hassan Whiteside, ki je Dragića preimenoval v Gorana Velikega, na novinarski konferenci je na široko o njem govoril trener Erik Spoelstra, gledalci pa so bili prav tako navdušeni nad njegovimi spretnostmi in hitrostjo.

Trener je zadovoljno ugotovil, da se je Goran Dragić zelo hitro privadil na nov sistem igre oziroma so se soigralci prilagodili njegovi hitri, eksplozivni igri. Žoga je hitro krožila, vrstile so se podaje, kar je bilo doslej sila redko v ekipi Miamija, ki je prekipevala od zvezdnikov.

"O tem smo se veliko pogovarjali v zadnjih dneh. Z Goranom bomo spremenili naš koncept igre. Vse bo potekalo precej hitreje, kar ste danes že lahko videli," je dejal Spoelstra, ki je na tekmi proti Philadelphii nekaj minut namenil tudi Zoranu Dragiću.

Goran je v Miami prišel ravno ob pravem času. Prvi center ekipe Chris Bosh je namreč zaradi zdravstvenih težav že zaključil sezono, tako da bo imel Ljubljančan še več priložnosti za dokazovanje. To meni tudi prvi mož ekipe Dwyane Wade: "Hitro je osvojil osnove in fantom pokazal, kako se igra hitra košarka. Goran bo le še boljši."

Goran Dragić se je po tekmi oglasil preko socialnega omrežja in zapisal: "Velika zmaga proti Philadelphii. Navijači Miamija, bili ste odlični. Gremo zdaj #Heatnation do obljubljene dežele, to je končnica."

Naloga ne bo lahka, saj se bo boj za končnico na vzhodu bil do zadnjega trenutka oziroma do sredine aprila. Miami je trenutno na 7. mestu, zgolj eno zmago za njim zaostajajo kar tri ekipe - Brooklyn, Indiana ter Detroit - še eno manj ima Charlotte, v igri za playoff pa sta prav tako še Boston in Orlando, ki je naslednji tekmec Miamija v noči iz srede na četrtke po našem času.

USPEŠEN TUDI UDRIH
Poleg obračuna v dvorani American Airlines je bilo sinoči v ligi NBA še nekaj obračunov. Med drugimi je zmagal Memphis Bena Udriha. V Los Angelesu je premagal Clippers z 90:87, Udrih pa je v sedmih minutah dosegel štiri točke.

Dosežek večera pa je uspel bradatemu Jamesu Hardenu, ki sestavil svojega četrtega trojnega dvojčka v karieri 31 točk, 11 skokov in 10 podaj. Houston je tako brez težav premagal Minnesoto s 113:102.

IZIDI
Miami Heat - Philadelphia 76ers               119:108
Goran Dragić 23 točk, 10 podaj v 33 minutah za Miami
Zoran Dragić je igral 3:30 minut za Miami
Los Angeles Clippers - Memphis Grizzlies       87:90
Beno Udrih 4 točke v 7 minutah za Memphis
Chicago Bulls - Milwaukee Bucks                87:71
Houston Rockets - Minnesota Timberwolves      113:102
New Orleans Pelicans - Toronto Raptors        100:97
Denver Nuggets - Brooklyn Nets                 82:110
Utah Jazz - San Antonio Spurs                  90:81
Phoenix Suns - Boston Celtics                 110:115