Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
liz
liz
23.02.2015 21:58:06
Deli članek:

Diagnoza znana, čas okrevanja ne (video)

Arsen Perić

Podobno kot v Sloveniji se je tudi v Srbiji konec prejšnjega tedna igralo pokalno tekmovanje.

V njem ni prišlo do nikakršnega presenečenja, saj je lovoriko osvojilo najboljše moštvo lige ABA Crvena zvezda. Rdeče-beli so najprej brez kakršnihkoli težav v četrtfinalu premagali gostitelja niškega turnirja Konstantin (81:65), v polfinalu so na kolena spravili (76:67) večnega tekmeca Partizan in v finalu še Mega Leks (80:74) ter nato visoko v zrak dvignili pokal Radivoja Koraća.

Ustavili pa se bomo pri večnem derbiju, ki se je zgodil v polfinalu in ki si ga je v niški dvorani Čair ogledalo 4500 gledalcev. Najboljši strelec zmagovitega moštva je bil Jaka Blažič, ustavil se je pri petnajstih točkah. Precej manj razlogov za zadovoljstvo pa je imel njegov reprezentančni kolega in tekmec pri črno-belih Edo Murić.

Slednji je namreč srečanje končal predčasno. Vknjižil je štiri točke, a se dobro minuto pred koncem dvoboja poškodoval. V protinapadu je stopil na nogo Luka Mitrovića in utrpel poškodbo desnega gležnja. "Ne morem povedati nič konkretnega. V začetku tedna bo opravil podrobnejši pregled poškodovane noge. Ne vemo še, za kako resno stvar gre. Upam, da ni nič hujšega," je po srečanju povedal trener Partizana Duško Vujošević.

vszi

DIAGNOZA: ZVIN GLEŽNJA
Današnji podrobnejši pregled je pokazal, da gre za zvin gležnja. Vendar pa za zdaj še ni znano, kako dolgo bo Edo moral počivati. Prvega marca je na sporedu nov večni derbi, zato se pristaši Partizana že sprašujejo, ali bo črno-bela osmica pripravljena za naslednji obračun z rdeče-belimi. 

"Težko rečem, koliko časa bo Murić moral počivati, saj medicina ne more vedno natančno predvideti časa okrevanja. Ta bo prav gotovo tak, da bo v skladu z naravo poškodbe," je bil skrivnosten Vujošević.

Edo res nima sreče v dvobojih s Crveno zvezdo. Že konec novembra lani se je namreč poškodoval v srečanju z istim tekmecem. Po enem izmed dvobojev z Blažićem se je prijel za ramo in nato zaradi poškodbe počival mesec in pol.