Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
liz
liz
23.02.2015 17:30:36
Deli članek:

Prekorakal 'pol igrišča' in položil (video)

vszi

V košarki je že nekaj časa v navadi, da tekme sodijo trije sodniki.

Pred leti sta to delo opravljala dva človeka, vendar pa so sčasoma igralci postali močnejši in hitrejši, tako da je tudi igra vedno hitrejša in tudi bolj groba. Posledično sta dva človeka premalo, da bi videla vse, kar se na igrišču dogaja.

S tremi sodniki je nadzor nad potekom dogodkov na parketu postal večji. Kljub temu pa se nemalokrat zgodi, da tudi trije pari oči spregledajo določene stvari. Nekatere izmed njih so celo tako očitne, da bi jih - tako kot velikokrat pravijo navijači - morali "videti tudi iz letala".

Ena takih se je zgodila v dvoboju lige NBA, v katerem sta se srečala New York Knicks in Cleveland. Slednji je bil v napadu, Lou Amundson pa je prestregel žogo, ki jo je LeBron James soigralcu skušal podati za svojim hrbtom.

Dvaintridesetletni krilni center je stekel v protinapad in s polaganjem vknjižil dve točki za svojo ekipo. Vendar je to storil zelo nerodno in namesto dvokoraka naredil vsaj štiri korake.

Vseeno sta točki šteli, saj sodniki niso videli ali pa niso želeli videti zelo neposrečene (in precej smešne) izvedbe osnovne košarkarske prvine.