Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ps
ps
23.02.2015 11:40:48
Deli članek:

Bečirović: Hočem pomagati

Arsen Perić

Memi Bečirović se je danes že predstavil kot novi trener Uniona Olimpije.

"Vesel sem, da sem po sedmih letih spet v Olimpiji. Uprava me je vprašala, če bi sprejel delo do konca sezone. In sem ga, ker hočem pomagati. Z ekipo si želimo zagotoviti Evropo, kar je primarni cilj, in nato osvojiti državni naslov," je v uvodu povedal Bečirović, ki verjame, da je oboje uresničljivo.

"Potencial ekipe je dober. Treba jo je psihološko dvigniti, morda nekaj malega spremeniti pri taktiki, ne smemo pa kaj dosti posegati vanjo, saj je časa malo, sledijo pomembne tekme. Fantje so določene tekme odigrali odlično in nesmiselno bi bilo to spreminjati. So pa še neke rezerve, ki se lahko izkoristijo," je prepričan 53-letni strateg.

Rezerve pa ne obsegajo nakupa novih igralcev. Sezono bo, po besedah predsednika Janija Möderndorferja, končala zdajšnja zasedba zmajev. "Do konca sezone ne bo igralskih okrepitev, razen, če bi se zgodilo nekaj posebnega. Načeloma je trenerju na voljo ekipa, kot jo imamo. Do konca sezone ni več prav veliko, v tem času kakršnakoli sprememba iz več razlogov ne bi prišla v poštev."