Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
muk
muk
30.07.2014 20:30:16
Deli članek:

Ko se Gajo postara za deset let

Kondicijski trening, tisti najtežji del vsakih priprav, že dolgo ni več le nabiranje kilometrov na prašnih cestah na vzpetinah okoli mesta ter premetavanje železja v nemalokrat prav tako zaprašeni fitnes sobici. Ne, klubi iz leta v leto iščejo nove načine kako popestriti trening in združiti prijetno s koristnim.

No, prijetno je morda vendarle malce prehuda beseda, še vedno gre tu za napor in nabiranje kondicije oziroma klesanje mišic, o čemer morda še najbolj zgovorno pričajo prepotene majice rokometašev. A podobni "izleti" so več kot dobrodošli tudi za razbitje tedenskega rituala in monotonosti treningov, v še večji meri pa za krepljenje timskega duha. Celjani so se tako podali v gozd, francoski Montpellier pa v gore.

celjski gozdarji

Aktualni državni prvaki so se v sredo odpravili v Podčetrtek, kjer bodo v desetih dneh po besedah trenerja Branka Tamšeta ustvarili osnovo in bazo za celotno sezono. Še pred odhodom je Tamše, kateremu nekaj nevšečnosti povzroča le odsotnost mladinskih in kadetskih reprezentantov, svoje fante odpeljal na trening v naravo.



MONTPELLIEROVI PLEZALCI

"Mislim, da sem se danes postaral za deset let. Kakšen dan je za nami!" je na socialnem omrežju zapisal Dragan Gajić, potem ko je s soigralci dan preživel v steni, Vid Kavtičnik pa pravi, da je bila to ena najbolj strašljivih, a po drugi strani edinstvenih izkušenj, kar jih je kdajkoli izkusil. Glede na navpično steno in fotografije tokrat ne eden ne drugi ni pretiraval.

NANTESOVI UPOKOJENCI

Za precej bolj spokojno relaksacijo in rekreacijo so se odločili v vrstah Nantesa, Gorazd Škof in soigralci so se namreč odpravili na zelenico in odigrali partijo golfa. Slovenski reprezentančni vratar je hitro osvojil skrivnosti sukanja palice, s Špancem Albertom Entrerríosom sta bila namreč korak pred klubskimi kolegi. Pričakovano, ker sta že pošteno zakorakala v četrto desetletje, se bržkone že spogledujeta tudi s hobijem za obdobje po karieri.