Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
muk
muk
29.07.2014 21:39:51
Deli članek:

Mladinci ostajajo v igri za polfinale

handball-euro2014

Po bolečem porazu s Švedi so slovenski mladinci v današnji tekmi za biti ali ne biti premagali Avstrijo (30:22) in ostajajo v igri za polfinale.

Varovanci Slavka Ivezića so se hitro pobrali in tekmecu niso dali dihati, sploh v drugem polčasu so povsem nadigrali gostitelje, visoka zmaga pa jih znova vrača v igro za polfinale. Za mesto med četverico bo potrebno v sredo premagati Nemčijo, tekma bo na sporedu ob 16. uri, tudi v primeru remija oziroma bognedaj poraza pa še ne bi bili povsem odpisani, toda usode ne bi imeli več samo v svojih rokah. Nemčija na prvenstvu sicer ni oddala še niti točke, v Paulu Druxu iz moštva Füchse Berlin pa imajo morda celo najboljšega posameznika prvenstva, tako da bo v luči povedanega pot do uspeha vse prej kot lahka. A tudi Slovenija ima v Blažu Jancu, z osmi goli je bil znova prvi strelec svojega moštva, Tilnu Kodrinu (5), Vidu Levcu (6) ter drugih, svoje adute.

Avstrija - Slovenija 22:30 (12:14)

AVSTRIJA: Hochleitner, Reisinger, Pratschner 3, Lomosichitz 1, Kislinger, Kaiper, Fuhrer 1, Frimmel 2, Schiffleitner, Dicker 2, Neuhold 3, Jelinek, Herburger 1, Bilyk 6, Pilipović, Wagner.
SLOVENIJA: Škorc, Blagotinšek 1, Suholežnik 1, Groff, Lapajne, Ovniček 3, Jurečič, Janc 8, Blaževič, Jenko-Bogdanič, Šol, Maroh, Gjerek 2, Levc 6, Bratković 4, Kodrin 5.