Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
muk
muk
30.07.2014 19:25:34
Deli članek:

Konec sanj o polfinalu

psno

Slovenskim mladincem ni uspelo premagati nemških vrstnikov in ko so dobri dve uri kasneje Švedi ugnali gostitelje Avstrijce je postalo jasno, da se bodo tokrat Slavko Ivezić in njegovi varovanci z velikega tekmovanja vrnili brez žlahtne kovine okoli vratu.

Bronasta doba je končana. Potem ko so na zadnjih dveh EP za mladince Slovenci osvojili bronasto kolajno, se bodo tokrat v domovino vrnili praznih rok. Po še enem hudem boju, ko je tekom šestdesetih minut sicer nekajkrat kazalo, da se slovenska barka počasi, a zanesljivo potaplja, je odločitev padla v sami končnici. Dobrih deset minut pred koncem so se Slovenci, ki jih velja pohvaliti za nepopustljivost, na krilih obrambe 5-1 z delnim izidom 7:1 vrnili v igro, izid še zadnjič na tekmi izenačili, še tri minute pred koncem pa so zaostajali za vsega gol. A premalo zbranosti, posledično nekaj napak, zgrešen "zicer" ali dva, zmanjkal pa je tudi kanček sreče, in z 28:25 so slavili varovanci slovitega Markusa Baura. "Preslabo smo odprli tekmo, slabi smo bili v obrambi in napadu, kjer smo igrali preveč neodločno. Igralci so se zabijali v sredino, kjer so Nemci najmočnejši, namesto da bi igrali široko. Izgubili smo tudi preveč žog. Kljub vsemu smo se vrnili v igro, izenačili, imeli dve žogi za vodstvo, a bili premalo zbrani," razloge za poraz proti Nemčiji, ki na tem prvenstvu ni oddala še niti točke, vidi Ivezićev pomočnik Klemen Luzar.

Tlelo je sicer upanje, da bodo Slovencem na pomoč priskočili gostitelji, a Švedi v sicer izenačeni tekmi ničesar niso prepustili naključju in so se z zmago (34:30) uvrstili v polfinale. Slovencem po drugi strani zdaj preostane boj za peto mesto, naslednji nasprotnik bo v soboto Francija, prvenstvo pa se bo sklenilo dan kasneje.


Slovenija - Nemčija 25:28 (10:14)

Linz - Mestna športna dvorana. 400 gledalcev. Sodnika: Bounouara in Sami (oba Francija).
SLOVENIJA: Škorc (2 obrambi), Blaževič (8 obramb); Blagotinšek 3, Suholežnik, Groff, Jurečič, Maroh, Lapajne 1, Janc 7, Ovniček 4, Gjerek, Levc 6, Kodrin 4, Bratkovič, Jenko-Bogdanič, Šol. Selektor: Slavko Ivezić.
NEMČIJA: Rudeck (10 obramb), Engels, L. Spieß, Baumgärtner, Kohlbacher 2, T. Spieß 2, Drux 4, Emanuel 3, Maier, Wiederstein 1, Kunkel 7, Wiede 1, Ernst 3, Kastening, Suton 4, Hausmann 1. Selektor: Markus Baur.