Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
muk/ap
muk/ap
30.07.2014 11:30:01
Deli članek:

Mariborčani višji in postavnejši

S pripravami na novo sezono so pričeli tudi rokometaši mariborskega Branika. Moštvo, ki ima ob odhodu in prihodu nekaterih igralcev precej mlado podobo, a zaradi tega nič manj izkušeno, pa ob naporih treningih čaka kar nekaj pripravljalnih tekem.

Tudi v Mariboru so pošteno zagrizli v delo, trener Marko Šibila, pred katerim je že peta sezona na klopi Branika, pa ima na voljo skoraj celotno moštvo, v polni meri ne sodelujeta le bratranca iz Škofje Loke, Gašper Hrastnik, ki še ni povsem nared po operaciji levega ramena, in Grega Jamnik, ki je tik pred pripravami staknil poškodbo zapestja.

Pripravam, ki bodo večji del potekala v Mariboru, pa sta se pridružila tudi mladinca, brata dvojčka, Nejc in Staš Krabonja. "Na pripravah ne posvečamo večje pozornosti zgolj fizični pripravi, saj od igralcev pričakujem, da za to sami ustrezno poskrbijo. V tej smeri so dovolj izobraženi, potrebna je le volja. Moram reči, da so vsi prišli v dobrem stanju in tako lahko takoj pričnemo delati tudi z žogo," pravi Šibila, ki v teh dneh sicer pogreša pomočnika Klemna Luzarja, slednji se namreč s slovensko mladinsko reprezentanco kot pomočnik selektorja prav danes podaja v odločilen boj za polfinale.

VIŠJI IN POSTAVNEJŠI

Poleti je bila tako na izhodnih kot vhodnih vratih dvorane Tabor precejšnja gneča, v vijoličastem bo po novem tako moč spremljati Žigo Mlakarja, Igorja Žabića (oba Celje PL), Dominika Miškovića (Varaždin), Darka Cingesarja (Loka), Emirja Taletoviča (Gorenje) in Matica Verdineka (brez kluba), medtem ko so se poslovili Jure Vran (še brez kluba), Simon Razgor (Brest Meškov), Tilen Kodrin (Celje PL), Aljoša Štefanič (Sevnica), Marino Marić (Melsungen) in Blaž Kleč (Gorenje). V primerjavi s prejšnjimi sezonami, vsaj tako pravijo v klubu, je letošnja postava višja in fizično močnejša. "Vsi fantje so postavni, nekateri res izstopajo. A to ni zagotovilo za uspeh, saj brez rokometnega znanja ne gre. Res je, da gre za mlade fante, ki pa imajo za sabo že določeno rokometno zgodbo in s tem tudi kar nekaj izkušenj. Verjamem, da bo za njih igranje za Maribor dodatna referenca v njihovi športni karieri ter da je pred nami uspešna sezona," še dodaja Šibila, ki je tudi za te priprave dogovoril kar nekaj pripravljalnih dvobojev z uglednimi tekmeci, kot so francoski Tremblay, madžarski Csurgo, hrvaški Zagreb,...

Maribor Branik 2014/15

Vratarji: Gregor Čudič, Emir Taletovič, Domen Škalički
Krila: Tadej Sok, Grega Jamnik, Matic Verdinek
Zunanji igralci: Nikola Špelić, Tine Poklar, Nejc Žmavc, Ante Kaleb, Dušan Fidel, Žiga Mlakar, Gašper Hrastnik
Krožna napadalca: Igor Žabić, Dominik Mišković