Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
Miha Andolšek
Miha Andolšek
29.07.2014 12:30:00
Deli članek:

Gorenje brez lige prvakov

Grega Wernig

Čeprav se že teden dni potijo na pripravah, pa so na nek način velenjske ose šele danes uradno vstopile v novo sezono, točno opoldne so namreč stopile pred sedmo silo. In še preden so se odpravile na višinske priprave na Golte, pa je z Dunaja prišel nov šok, Gorenje v prihodnji sezoni zagotovo ne bo del elitne lige prvakov.

Potem ko so iz tedna v teden z Dunaja prihajale različne, nemalokrat si nasprotujoče informacije, kar pa za EHF tako ali tako ni nič nenavadnega, zdaj ni več dvomov. Slovenski podprvak se bo moral za nastop v najelitnejšem klubskem tekmovanju obrisati pod nosom. Ukrajinsko Zaporožje je namreč dobilo zeleno luč za sodelovanje na kvalifikacijskem turnirju LP, v primeru uvrstitve v skupinski del, pa bodo ukrajinski prvaki svoje tekme igrali v Kijevu.

Kaj reči ob še enem šoku z Dunaja, morda je vse skupaj še najbolje ubesedil direktor velenjskega kluba Tomaž Juršič. "Kaj naj rečem, to je vsekakor še en šok. Sam svoje ekipe na avion za Ukrajino ne bi pustil, verjetno pa bodo podobno razmišljali tudi moji kolegi v Pick Szegedu, Aalboru, Kielcah,..  A tako pač je, nam ne preostane drugega kot pa da se osredotočimo na pokal EHF, kjer prav tako ne manjka dobrih ekip (Nantes, Fuchse, Hamburg....)." Po ligi SEHA je Velenjčanom v vodo tako padlo tudi sodelovanje v ligi prvakov, močno okrepljeni ekipi ostane "le" še boj za obe domači lovoriki in pa pokal EHF, kateremu se bodo pridružili v tretjem krogu. Kar se tiče poglavitnega cilja v sezoni ni nobeneba dvoma, v osjem gnezdu so v en glas dejali: Vrniti naslova državnega prvaka v mesto ob Paki.

V središču zanimanja na predstavitvi ekipe so bili sicer novinci Klemen Ferlin, Miloš Božović, Michal Szyba, Blaž Kleč in v manjši meri oba povratnika Aleksander Špende ter Rok Zaponšek, v Velenju pa največ pričakujejo od slovenskega reprezentančnega vratarja Ferlina in pa poljskega reprezentanta Szybe. Ob staroselcih, na čelu z znova celim Stašom Skubetom, je to, vsaj na papirju, neprimerno močnejša zasedba kot pa je bila lanska. Pa tudi leto dni starejša, predvsem pa je klop neprimerno daljša.  Prav to jih je v zaključku lanske sezone bržkone tudi stalo tretje zaporedne zvezdice, Ivan Vajdl pa bo imel zdaj v popolnem nasprotju z lanskim letom kar precej težav najti minute za vse igralce, navsezadnje je v ekipi kar devet zunanjih igralcev. A to so bolj kot ne sladke skrbi, bolj zaskrbljujoča je še ena košarica z Dunaja. Ne le za Velenjčane, ampak za celoten slovenski rokomet.

gorenje 2014/15

Vratarji: Benjamin Burić, Klemen Ferlin, Rok Zaponšek
Krila: Niko Medved, Janez Gams, Mario Šoštarič, Rok Golčar
Zunanji igralci: Marko Dujmovič, Mitja Nosan, Staš Skube, Luka Dobelšek, Aleksander Špende, Michal Szyba, Jernej Papež, Miloš Božović, Nejc Cehte 
Krožni napadalci: Senjamin Burić, Blaž Kleč, Kristian Bećiri, Matic Vrečar 
Trener: Ivan Vajdl