ivan simič Svet24.si

Huda kršitev Ivana Simiča? FURS podal skopo ...

skilyr hicks Svet24.si

Umrla 23-letnica, ki je pred letih nastopila na ...

stojnice, skripač, violina Svet24.si

Stojnice niso dovoljene, zato pa je lahko ...

tanja frantar igor zabret-sta Reporter.si

Ko je bivša Dimnikova žena izvedela, da bomo ...

iza-login Necenzurirano

Tudi kralj banan financira Janševo televizijo

Matej Rokavec (15) Njena.si

Mateju šov prinesel srečo

peter prevc domen cene 21 dj Ekipa24.si

Peter Prevc le RAZKRIL svojo veliko SKRIVNOST, ...

STA
STA
0 23.11.2021 15:51:02

Rokometna reprezentanca začela priprave na SVETOVNO PRVENSTVO

alesfevzer.com
Slovenska ženska rokometna reprezentanca se je v ponedeljek zbrala v Laškem in začela priprave za svetovno prvenstvo med 1. in 19. decembrom v Španiji. Najprej so bila na sporedu testiranja morfoloških telesnih značilnosti slovenskih rokometašic, selektorju Draganu Adžiću pa trenutno največ sivih las povzročajo bolezni in poškodbe igralk.

Na testiranja v mesto ob Savinji je črnogorski strokovnjak na slovenski klopi povabil 26 igralk, prispelo jih je 18. Sodelovanje so pred začetkom odpovedale Ana Abina, Iza Bon Brzin in Katarina Regner. Ob tem na Štajerskem manjka tudi peterica igralk Krima Mercatorja, ki je zbolela (Tija Gomilar Zickero, Manca Jurič, Nataša Ljepoja, Alja Varagić in Nina Žabjek).

Za nameček je v ponedeljek zvečer priprave zapustila obolela Nuša Fegic, Valentina Klemenčič pa je treninge zaradi lažje poškodbe začela po posebnem programu.

Že pred začetkom priprav je bilo jasno, da reprezentanci ne bosta mogli pomagati izkušena najmlajša in najstarejša rokometašica z zadnje reprezentančne akcije - Nena Černigoj in Barbara Lazović. Prva ima poškodovano ramo, druga pa si je v začetku tega meseca huje poškodovala koleno. V preteklem tednu je 33-letna desna zunanja rokometašica v Madridu uspešno prestala operativni poseg, zdaj jo čaka večmesečna rehabilitacija.


"Kar nekaj povabljenih igralk na priprave je odsotnih, kar nam prinaša dodatne izzive. Ne glede na vse težave verjamem v dekleta, ki so z nami tu v Laškem ,ter v proces, ki ga izvajamo z našim strokovnim štabom," je na začetku priprav dejal črnogorski strokovnjak na slovenski klopi.

Reprezentanca bo v mestu ob Savinji trenirala do četrtka dopoldne, nato pa odpotovala v Poreč, kjer jo isti dan ob 18.30 in v soboto pol ure kasneje čakata pripravljalni tekmi s Hrvaško.

Po prosti nedelji se bo reprezentanca v Laškem znova zbrala v ponedeljek in tam trenirala do četrtkovega odhoda v Španijo. Kljub vsem neprijetnostim so reprezentantke v treninge vstopile izjemno motivirane in optimistične, so sporočili iz Rokometne zveze Slovenije. V Španiji bodo uvodoma nastopale v zahtevni skupini A v Granollersu, kjer se bodo pomerile s Črnogorkami (3. december), Francozinjami (5. december) in Angolkami (7. december).

"Vzdušje na reprezentančnih zborih je vselej odlično, tudi tokrat ni nič drugače. Nekatere igralke pestijo bolezni in lažje poškodbe. Upam, da se čim prej pozdravijo in se nam pridružijo na treningih. Vsi že komaj čakamo na nov nastop na svetovnem prvenstvu," je na začetku priprav dejala prva dama slovenskega rokometa Ana Gros.

Članki iz rubrike