stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

(BZS/PR)
(BZS/PR)
0 22.11.2021 10:35:07

V Kamniku spektakel po več kot 30 letih (video)

Odlični boji so bili prikazani v moški boksarski konkurenci.
ARHIV BK HAYAT KAMNIK
Minulo nedeljo je bil za šport v Kamniku pomemben dan, saj je Boksarski klub Hayat Kamnik v OŠ Toma Brejca po več kot 30 letih obudil boksarsko tekmovanje na domačih tleh in organiziral pokal Kamnika v boksu, ki je bil hkrati tudi 5. krog slovenske boksarske lige.

Tekmovalo je 40 boksarjev, v ringu se je odvilo 20 spektakularnih dvobojev. Boštjan Veinhandl je z ekipo BK Hayat pokazal, da olimpijski boks v Sloveniji dobiva novo podobo, in z izvirnimi idejami obogatil odlično izpeljan dogodek. Z borbami so začeli mlajši tekmovalci, iz minute v minuto pa so postajale zanimivejše, saj sta se z izkušnjami in starostjo vse do članov stopnjevala tempo in moč udarcev. Tekmovala so tudi dekleta, ki so z odličnimi predstavami dokazala, da je boks lahko tudi ženski šport. Prvič v zgodovini boksarske lige je organizator in predsednik BK Hayat Veinhandl poskrbel, da so tekmovalci prejeli kolajne, trije najboljši klubi tudi pokale.

Po uspešno opravljeni športni prireditvi je strnil misli: "Po dolgem premoru smo se odločili, da boksarski spektakel pripeljemo tudi v Kamnik in s tem spomnimo Kamničane, da so lahko ponosni na svojo zgodovino športa in da jo želimo pisati še naprej. Največ zmag in zlati pokal Kamnika je osvojil ŽBK Maribor, srebrnega BK Knockout Ljubljana, tretje mesto sta si delila Fight club Ljubljana in BK Boxeo Novo mesto. Tekmovalci in trenerji so bili navdušeni nad organizacijo, saj so poleg kolajn in pokalov imeli tudi pogostitev v sobi VIP. Prav tako smo organizirali uradno otvoritev s slovensko himno, kjer so vsi tekmovalci in trenerji stopili v kolone ter v rokah držali tablo z imenom kluba, za katerega so tekmovali. Z govorom je vse navzoče pozdravil župan Kamnika Matej Slapar. Častni gostje so bili tudi podžupan Kamnika Sandi Uršič, slavni kamniški boksar in bivši trener Boksarskega kluba Kamnik, ki je deloval pred več kot 30 leti, Bojan Galin, ter Tadej Černoga, ki je v začetku meseca na svetovnem prvenstvu v Beogradu odlično boksal in z uvrstitvijo na deseto mesto poskrbel za najboljšo uvrstitev na SP v boksu v zgodovini Slovenije. Ob koncu bi se želel zahvaliti vsem, ki so nam s svojim doprinosom in prisotnostjo pomagali pri realizaciji tega izjemnega boksarskega dogodka v Kamniku."

V Kamniku je bilo zelo dobro vzdušje. Katarina Kumer iz BK Hayat nam je zaupala: "Za popestritev dogajanja sta v ringu poskrbeli hostesi, ki sta vsako rundo naznanili s sprehodom dvignjene table s številko v ringu. Za Boksarski klub Hayat Kamnik so nastopili Haya Veinhandl Obaid, Stepan Kholodov in Žan Predalić, ki je tudi dosegel svojo prvo zmago v slovenski boksarski ligi. Z dogodkom smo navdušili vse tekmovalce, trenerje in gledalce, ki so zadovoljni, da se boks v Kamniku razvija naprej. Že včasih je bilo v Kamniku kar nekaj uspešnih boksarjev, zato je bil posnet tudi dokumentarni film avtorjev Dušana Moravca in Leona Marka z naslovom: Stisnjeni v kotu – zgodba o kamniškem boksu. Gre za pripoved o borcih, trenerjih, ljubiteljih in bolj ali manj naključnih udeležencih tega športa. Je pa tudi pripoved o Janezu Galetu, trenerju, promotorju in avtorju edine slovenske knjige o boksu, človeku, ki je svoje življenje posvetil boksu. Vključena je tudi zgodba o bratih Barakovič iz Kamnika, zelo uspešnih tekmovalcih, ki so dobre rezultate nizali tudi v tujini."

Navdušenje v kamniški športni dvorani in obisk posebnih gostov

V Kamniku je bil prisoten tudi predsednik BZS Robert Reher, ki je bil prijetno presenečen nad nedeljskim boksarskim dogodkom: "Z obiskom nas je presenetil in navdušil naš šampion Tadej Černoga, ki se je na povabilo prijazno odzval in prišel podpreti svojo boksarsko družino. Med povabljenimi smo pozdravili tudi Bojana Galina, ki je v Kamniku kot trener in tekmovalec postavil temelje boksa, mlade boksarje pa sta prišla vzpodbujat tudi župan Kamnika Matej Slapar in podžupan Sandi Uršič, kar smo vzeli kot veliko čast. Ob vzklikih množice in navijaškem vzdušju je marsikdo dobil kurjo polt, mladi boksarji pa so ob tem dobili še večji zagon in višjo motivacijo. Ogledali smo si 20 odličnih dvobojev, ob katerih nam je marsikateri boksar dokazal, da se s trudom in disciplino lahko doseže marsikaj. Ob tem bi rad dodal, da smo bili tako udeleženci kot navijači toplo presenečeni nad odlično organizacijo dogodka. Boštjan Veinhandl je namreč presegel mejo pričakovanega in postavil visoko merilo nadaljnjim boksarskim tekmovanjem. V prihodnje si želimo, da organizacija tekmovanj ostane na tako visoki ravni in s tem privabi v dvorano še več športnih navdušencev." 

Galerija
Značke: boks, kamnik, liga

Članki iz rubrike