GJtPNFnW4AAxeMl Svet24.si

Hud potres prizadel okolico Vidma; tla so se ...

433132554_2134136413613298_5685619191041566114_n Svet24.si

Policija prekinila iskanje male Danke v Banjskem ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

ronaldo 33 Ekipa24.si

Joj, kaj je naredil Ronaldu! To je predrznež, ki ...

pakiranje Njena.si

Celotnega pakiranja in selitve v oddaji ne vidite

peter prevc Ekipa24.si

Največji hit! Pojavil se je posnetek enega od ...

(gs)
(gs)
0 23.11.2021 12:56:21

Serija Pumpaj Slovenija 2021 navdušila

Jure Gasparič
Pet pumptrackov, na stotine kolesarjev, dobrodelnost ter še širša slika, ki vključuje tudi izobraževanje trenerjev in nadaljnjo rast te vseslovensko izredno priljubljene zvrsti kolesarjenja. Vse to je pokal Pumpaj Slovenija, ki se zagotovo vrne v sezoni 2022!

"Poligoni za pumptrack rastejo kot gobe po dežju," je citat, ki smo ga v zadnjih letih slišali že velikokrat, vsak leto pa je trditev bolj resnična. Ti na videz enostavni objekti z ritmično povezanimi grbinami in bandami so več kot sodobna igrišča za otroke; so tudi poligoni za spodbujanje telesne aktivnosti pri skoraj celotni populaciji, za vse zainteresirane pa prva odskočna deska v tekmovalni kolesarski šport.

Serija Pumpaj Slovenija se je v sezoni 2021 ustavila v Zagorju ob Savi, Laškem, Škofji Loki, Apačah in Ljubljani, v Laškem pa so s prireditvijo tudi uradno odprli čisto nov pumptrack. Po eni strani je navdušujoče veliko zanimanje, predvsem med mladimi, hkrati pa so prenekateri tudi zares veliki talenti. Zmagovalni časi so bili nad vsemi pričakovanji, saj so mladi podirali rekorde, kar je super popotnica na poti do naslednje generacije izvrstnih tekmovalcev v različnih disciplinah. Svoje sta dodala še ambasadorja projekta Filip Flisar in Matej Žan, ki sta s svojo pozitivno naravnanostjo in dobro voljo močno prispevala k dobremu vzdušju.

Program Pumpaj Slovenija organizira Kolesarska zveza Slovenije v sodelovanju z Olimpijskim komitejem Slovenije – Združenjem športnih zvez, spremljevalni program Grbine so fine pa je namenjen zagotavljanju pogojev za razvoj kolesarstva prek aktivacije lokalnih skupnosti in ob podpori na novo usposobljenega strokovnega kadra. Ta del je na dolgi rok še pomembnejši kot sicer zelo atraktivna tekmovanja in celoten šov. Poudarek je na organizaciji in dobri izvedbi letnih programov društev, nadaljnjem izobraževanju učiteljev kolesarstva (te izobražuje Kolesarska zveza Slovenije) ter izvedbi dogodkov. Izobraževanju so namenjene delavnice Train-the-Trainer, katerih vsebina vključuje razvoj društva, prenos znanja in dobre prakse, vse z namenom boljšega delovanja in s tem tudi popularnosti v lokalnem okolju.

V sklopu petih prireditev so organizatorji zbrali tudi več kot tri tisoč evrov, ki jih bodo porabili za organizacijo kolesarskih športnih dni in izobraževanja učiteljev, tako da bodo dnevi na grbinah še bolj zabavni. Serija Pumpaj Slovenija je bila tako uspešna v vseh pogledih in že se kujejo načrti za sezono 2022, ko se podobnih dogodkov veselimo še na drugih prizoriščih! 

Galerija

Članki iz rubrike