Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
muk
muk
31.07.2014 19:15:51
Deli članek:

Vinarji se nadejajo dobre letine

Vinarji so že več kot desetletje stalnica v elitni slovenski ligi, kar je lep uspeh glede na število prebivalcev in pa lokalno gospodarstvo, kateremu milo rečeno ne cvetijo rožice. Konec koncev gre za dosežek, s katerim se poleg obeh vodilnih klubov lahko pohvalita le še eden ali dva prvoligaša. Dobro delo z mladimi in znanje pa kot glavna razloga za dolgi rok trajanja.

Tudi lani so si bolj kot ne zanesljivo priigrali obstanek med elito, še več, bili so blizu uvrstitvi v končnico za prvaka, a po štirih porazih v zadnjih štirih krogih rednega dela so ostali pred vrati zgornjega doma. Kot je že v navadi v zadnjih letih, so poleti znova prevetrili ter pomladili ekipo. "To sezono je cilj biti v zgornjem delu lestvice. Ob tem si želimo napredek naših mladih, talentiranih rokometašev, ki bodo imeli oporo v izkušenih soigralcih kot so Bojan Čudič, Siniša Radujković, Danijel Mesarić, Gregor Grizolt,..." je ob začetku priprav dejal trener Saša Prapotnik.

Še naprej se bo vse vrtelo okoli lani najboljšega strelca lige Bojana Čudića, na šestmetrski črti ostaja zanesljivi Danijel Mesarić, med udarnimi aduti pa bo še vedno tudi domača dvorana Hardek. Skoraj povsem spremenjena je zasedba med vratnicama, Boštjan Belec (Drava) in Sandi Žuran sta ključe od ormoških vrat prepustila 29–letnemu Tomislavu Balentu (Varaždin) in kadetskemu reprezentantu, 18–letnemu Tomažu Cvetku, z moštvom pa trenira tudi Aljoša Čudič, ki se je vrnil iz Katarja, a za zdaj še ni jasno, ali bo najmlajši od bratov Čudič tudi ostal na Hardeku.

Med novimi obrazi sta tudi krili Igor Petrovič in Dejan Veselko, po sedmih letih se vrača stari znanec Hardeka, Gregor Grizolt, odličen obrambni igralec, ki je nazadnje igral v Dobovi. Po poškodbi kolena je znova v pogonu Rok Cvetko, ki bo skupaj z Juretom Kocbekom tvoril dvojec na levem zunanjem, dres Jeruzalema bodo še naprej nosili tudi David Bogadi, Jaša Rajšp in Jan Gregorc, članski ekipi pa so priključeni igralci letnika 1997, ki so po dveh zapored osvojenih bronastih medaljah zaključili s kadetskim stažem.

Od Hardeka so se po drugi strani poslovili že omenjena Belec in Žuran, pa Dominik Peček, Aleš Šišmanovič (Linz), Kristijan Putarek, Damir Mavrič in Jaka Poznič.

Precej sprememb torej, a tega so v Ormožu tako ali tako že vajeni.