Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
muk
muk
29.05.2014 14:58:13
Deli članek:

Stara znanca znova združena

rk-celje.si

Že dalj časa je bila to javna skrivnost, ko je Nemanja Zelenović vse uredil s poljsko Wislo, pa je bilo le še vprašanje časa. Šime Ivić je včeraj tudi uradno postal član osemnajstkratnih slovenskih prvakov, s katerimi je sklenil dveletno pogodbo.

Gre za enega večjih talentov hrvaškega rokometa, 21-letnik s precejšnjim potencialom igra v obe smeri, dobro sodeluje s krilom in šestmetrsko črto, v njegovi levici pa se skriva precej streliva, navsezadnje je bil peti strelec rednega dela lige SEHA.

Šime Ivić

Rojen: 21. 1. 1993 (Split)
Višina/teža: 196 cm/87 kg
Igralno mesto: desni zunanji
Dosedanji klubi: Solin, Split, Nexe


"Zelo sem vesel, da prihajam v Celje. Če povem po pravici, sem zadnjih nekaj dni malce slabše spal. Pogledal sem si namreč kar nekaj tekem Celja, tudi vse zadnje, in navdušen sem nad videnim. Hitra in energična igra, odlični igralci, trener in stroka, izjemna podpora navijačev, to je nekaj, kar si lahko rokometaš le želi. Hvaležen sem za to priložnost, ki sem jo dobil v tem velikem klubu, hvaležen sem tudi Ivanu Sliškoviću, ki je pokazal, da lahko nastopamo tukaj, o Celju pa mi je govoril le pozitivne stvari." Zanimivo, s Sliškovićem sta ubrala na las podobno pot. Oba prihajata iz Splita, oba sta igrala za Split in potem za Nexe, zdaj bosta skupaj v rumeno-modrem dresu Celja.

Ivič je bil v pretekli sezoni eden izmed nosilcev igre Nexeja, potem ko je bil član vseh mlajših selekcij, pa se je znašel tudi na seznamu članske hrvaške reprezentance, del nje bo tudi na prihajajoči akciji: "Z nastopi v Nexeju sem si izboril poziv v člansko reprezentanco in verjamem, da si bom z nastopi v Celju izboril stalno mesto v njej. To je za vsakega hrvaškega igralca izjemna čast in želja. Sem še mlad in lahko še veliko napredujem, za kar sem prepričan, da mi bo v Celju tudi uspelo."

V Celju so za prihodnjo sezono sestavili mlado in zelo zanimivo zunanjo linijo. Levo bosta Slišković in češki velikan Michal Kasal, v sredini Miha Zarabec, desno Šime Ivić, pogodbo za podaljšanje sodelovanja pa ima na mizi tudi zelo koristni David Miklavčič.