Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
muk
muk
26.07.2014 12:07:34
Deli članek:

Slovenska mafija se že poti

facebook

Tudi rokometaši Montpelliera so že začeli s pripravami na novo sezono, v kateri bo dres štirinajstkratnih francoskih prvakov nosila tudi peterica Slovencev.

Kvartetu staroselcev (Vid Kavtičnik, Dragan Gajić, Jure Dolenec, Matej Gaber) se je poleti pridružil še Borut Mačkovšek, za katerega je to že peti klub v vsega dobrem letu dni. Potepuški Maček, ki bo kmalu postal oče, je poleg hrvaškega veterana Venia Loserta eden izmed dveh novincev, medtem ko so jug Francije zapustili desnoroki bombarder William Accambray, sloviti vratar Thierry Omeyer in tunizijski veteran Wissem Hmam.

Montpellier bo navkljub drugačnim pričakovanjem v prihajajoči sezoni zaigral v ligi prvakov, EHF je namreč Francozom dodelila kar dve dodatni mesti, pa bosta tako med evropsko elito poleg presenetljivega prvaka Dunkerqua nastopila tudi bogati PSG in vse bolj slovenski Montpellier. Slednjemu je žreb namenil zahtevno skupino C, med drugim bo slovenska kolonija v začetku decembra gostoval v celjskem Zlatorogu.

V novi sezoni vse močnejše francoske lige bo delež slovenskih rokometašev še večji kot pa v pretekli. Poleg peterice v Montpellieru bodo namreč v deželi olimpijskih ter evropskih prvakov svoje veščine iz tedna v teden prikazovali tudi Aljoša Rezar, Uroš Bundalo (oba Tremblay), Miha Žvižej (Toulouse), Gorazd Škof (Nantes) in Klemen Cehte (Aix), še nekaj pa jih bo v tamkajšnjih nižjih ligah.



slovenci v lnh 2014/15

Jure Dolenec (Montpellier)
Matej Gaber (Montpellier)
Dragan Gajić (Montpellier)
Vid Kavtičnik (Montpellier)
Borut Mačkovšek (Montpellier)
Uroš Bundalo (Tremblay)
Aljoša Rezar (Tremblay)
Gorazd Škof (Nantes)
Miha Žvižej (Toulouse)
Klemen Cehte (Aix)