Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
muk/rp
muk/rp
25.07.2014 17:09:20
Deli članek:

Tudi Mosad jim ni pomagal

rp

Slovenski fantje ničesar niso prepustili naključju in so po Madžarski vzeli mero še Izraelu, ki je glede na videno najšibkejša ekipa v skupini D.

Varovanci Slavka Ivezića so stvari na svoje mesto postavili že v prvem polčasu, ki so ga dobili za osem golov, in vsi dvomi o zmagovalcu – če so ti sploh kdaj obstajali – so bili razrešeni. Z drugo zmago so si Slovenci že zagotovili mesto v glavnem delu, ali bodo v nadaljevanje prenesli tudi dve točki, pa bo odločil jutrišnji obračun s Švedsko.

Četudi so Izraelci najbolj varovana ekipa prvenstva z vsaj desetimi pripadniki izraelske varnostne službe, v ta namen imajo na voljo tudi strogo varovano zadnje nadstropje hotela, jih ničesar ni moglo obvarovati pred še drugim hudim porazom na prvenstvu. Velik uspeh zanje je, da so se prvič v zgodovini uvrstili na prvenstvo, kar jim je uspelo skozi najenostavnejšo kvalifikacijsko skupino, v kateri so bili še Ferski otoki, Luksemburg in Romunija, ki so jo presenetljivo premagali. Največ, kar so zmogli včeraj, je bilo vodstvo s 4:3, prvo, in kot se je kasneje izkazalo, hkrati zadnje na tekmi. Slovenci so do 10. minute igrali v obrambi premalo odločno, imeli tudi kar tri izključitve in tri povzročene sedemmetrovke, a so vseeno vodili s plus dva. Blaževič, ki je bil po koncu tekme izbran za najboljšega v slovenski ekipi, je v tem času ubranil dve sedemmetrovki. Od desete minute so Ivezićevi varovanci odigrali bolj zbrano in si že v prvem delu zagotovili veliko razliko, ki so jo do konca oplemenitili na plus 16.

Slovenija...................41 (19)
Izrael.........................25 (11)

Linz - Mestna športna dvorana. 400 gledalcev. Sodnika: Hermann in Madsen (oba Danska).
SLOVENIJA: Škorc (3 obrambe), Blaževič (8 obramb), Blagotinšek 1, Suholežnik 1, Groff 1, Lapajne 1, Janc 6, Jurečič 6, Ovniček 1, Maroh 5, Gjerek, Levc 5, Kodrin 4, Bratkovič 5, Jenko Bogdanič 4, Šol 1. Trener: Slavko Ivezić.
IZRAEL: Tepper (12 obramb), Kaplan (3 obrambe), Liberty 1, Luziano 2, Kalderon 2, Halfon 2, Sidi 1, Gera 1, Weinfeld 1, Peres Shalem 1, Goltz 3, Kushmaro 4, Turkenitz 1, Waysler 5, Levin 1, Aharonovich. Trener: Dragan Djukić.
Sedemmetrovke: Slovenija 7 (5), Izrael 8 (5).
Izključitve: Slovenija 10, Izrael 10 minut.

Slovenija ima v Linzu, kjer se z izjemo tekem Avstrije sicer ne morejo pohvaliti z ravno dobrim obiskom, največjo podporo navijačev, predvsem sorodnikov in prijateljev igralcev, ki so lahko po dveh dneh prvenstva zelo zadovoljni. Ker so Švedi s 26:19 premagali Madžare, so si naši skupaj z njimi že zagotovili mesto med najboljšimi osmimi evropskimi reprezentancami, kakšno bo izhodišče pred nadaljevanjem v glavni skupini, pa bo odvisno od tekme s švedskimi vrstniki, ki bo v nedeljo popoldne. "Izpolnili smo prvi zastavljeni cilj in se uvrstili med osem. Lahko smo zadovoljni, maksimalno pa se bomo potrudili, da bi premagali v tem trenutku eno najboljših reprezentanc sveta, Švedsko," je dejal selektor Slavko Ivezić, njegov pomočnik Klemen Luzar pa je na vprašanje, kako to, da Slovenija tako zlahka zmaguje, pristavil: "Nikakor ne zmagujemo zlahka, le videti je tako. Tidve zmagi smo si trdo prigarali. Samo upam lahko, da bomo podobno tudi nadaljevali."