Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
muk
muk
27.07.2014 18:24:33
Deli članek:

Praznih rok v glavni krog

psno

Razočaranje je bilo veliko. Čeprav so slovenski mladeniči še sredi drugega polčasa vodili s petimi zadetki, so proti močni Švedski na koncu ostali praznih rok.

"To je bila tekma visokega ritma, na kateri po navadi zmaga tisti, ki manj greši. Nekateri fantje še niso odpravili svojih največjih slabosti. Pri tem mislim predvsem na nepotrebne izključitve, ki jih niso dobili zaradi grobosti, temveč zaradi premalo pozornosti. Tekmo smo imeli dobljeno, vrnili smo se po njihovem visokem vodstvu, na koncu pa igre nismo znali prilagoditi njihovemu napadu," je vzroke za poraz naštel slovenski selektor Slavko Ivezić.

Slovenija 27 (13)

Švedska 28 (13)

Linz - Tips Arena. 500 gledalcev. Sodnika: E. Vitaku in A. Vitaku (oba Kosovo).

SLOVENIJA: Blaževič (1 obramba), Škorc (6 obramb); Blagotinšek 1, Suholežnik, Groff 1, Maroh, Lapajne, Janc 12 (2), Jurečič, Ovniček 3, Gjerek, Levc 7, Kodrin, Bratkovič 1, Jenko Bogdanič 1, Šol 1. Selektor: Slavko Ivezić.

ŠVEDSKA: Thulin (4 obrambe), Svennberg (4obrambe); Ekman 3, Hallen 2, Lindgren, Konradsson 3, Florander 1, Olsson 3, Bergendahl, Zetterman 5 (1), Fingren 3, Mork 3, Tollbring 1, Andersson 1, Stegefelt, Stenberg 3. Trener: Jan Karlsson.

Sedemmetrovke: Slovenija 3 (2), Švedska 2 (1).

Izključitve: Slovenija 12, Švedska 4 minute.

Po prikazanem bi bila sicer morda še najbolj pravična delitev točk, a sreča je bila tokrat zaveznica Skandinavcev. V tekmi preobratov je odločitev padla v zadnjih minutah, tragični junak srečanja pa je bil Blaž Janc, ki je sicer dosegel kar ducat golov, a v končnici zapravil pomembno žogo ter nato še strel s sedmih metrov, ki bi prinesel vsaj točko. Tako pa se Slovenci v glavni del podajajo z ničlo na kontu in bodo morali za polfinale premagati tako domačina Avstrijo (torek) kot Nemčijo (sreda), na pomoč pa jim bodo morali priskočiti tudi današnji tekmeci.